Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Elever föryngrar skog genom att härma glömska vildsvin, ekorrar och möss

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Elever föryngrar skog genom att härma glömska vildsvin, ekorrar och möss

På fredag 15 november mellan klockan 9.00 och 11.00 föryngrar vi en del av Pålsjö skog tillsammans med elever från Maria Parkskolan. Genom att härma djurens beteende får eleverna både lära sig om skogsekologi och hjälpa skogen att föryngra sig.

Nu testar vi en skonsam föryngringsmetod i kombination med naturpedagogik. Och vi tar barnen till hjälp. Tillsammans med elever från Maria Parkskolan hjälper vi naturen på traven på en yta i Pålsjö skog med svag naturlig föryngring.

Elever från Maria Parksskolans årskurs 4 får lära sig hur vildsvin, ekorrar, skogsmöss och nötskrikor gör när de gömmer sina matförråd som de sedan glömmer och på så vis föryngrar skogen. En form av naturens gratistjänst helt enkelt. Eleverna får lära sig om skogsekologi och sedan med hjälp av krattor och spadar mylla ner ollon av bland annat bok och ek i marken.

Tid: Fredag 15 november klockan 09:00-11:00
Vi börjar med en skogslektion för eleverna klockan 9.00 och räknar med att sätta igång skogsföryngrandet cirka klockan 10.00.

Plats: Vi håller till på en yta i nordöstra hörnet av Pålsjö skog, vid ingången till Pålsjö skog vid Krematoriets parkering (se även karta)

Välkommen!

För mer information, kontakta:
Widar Narvelo, kommunekolog
E-post: widar.narvelo@helsingborg.se
Telefon: 0702-10 52 96

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55