Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: I år är det strandtema på Sundstorget

På fredag 24 maj klockan 15.00-17.00 inviger vi årets sommarträdgård på Sundstorget. I år har vi byggt en cirka 700 kvadratmeter stor strand där du kan njuta i en solstol under en palm eller spela beachvolleyboll. Extra varmt välkommen till Sundstorget i sommar!

Äntligen är det dags att visa upp Sundstorget från sin allra bästa sida. Årets tema på Sundstorget blir sandstrand med tillhörande palmer och färgstarka blommor. I sanden finns det bland annat solstolar, parasoller, bord och en volleybollplan som du enkelt rör dig mellan via en tillgänglighetsanpassad trätrall med ramper.

Kom gärna förbi på fredagseftermiddagen för en afterwork med alkoholfria drinkar och glass till de första besökarna. Hinkar och spadar är framplockade till de minsta strandbesökarna. För den som vill testa volleyboll finns det fina möjligheter att lära sig grunderna tillsammans med Helsingborgs Volleybollklubb. Efter strandhänget är det After Beach Shopping på stan.

Stranden ligger kvar på Sundstorget hela sommaren och förhoppningsvis även de tillhörande möblerna. Stolarna är nämligen märkta med DNA-färg, något som vi planerar att göra med samtliga lösa möbler i staden.

– Sundstorget är en trevlig mötesplats som bjuder in till både avkoppling och aktiviteter. I vintras i form av isbanan och i sommar blir det en sandstrand, säger Christian Orsing (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

– Med årets tema vill vi locka helsingborgarna att hemestra mera. Vi vill göra något kul för både stora och små och hoppas att stranden lockar till både spontana besök och utflykter, säger Pamela Sjöstrand, landskapsarkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen.

Tid: Fredag 24 maj klockan 15.00 – 17.00
Plats: Sundstorget

Välkommen!

För mer information, kontakta:
Pamela Sjöstrand, landskapsarkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen
Telefon: 042-10 58 08 / E-post: pamela.sjostrand@helsingborg.se

Christian Orsing (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande
Telefon: 0703-01 07 26. E-post: christian.orsing@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55