Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: ​Livräddartorn på besök på Fria bad imorgon

Helsingborg ska få tre nya livräddartorn som en del av stadens arbete för ökad vattensäkerhet. Imorgon, torsdag 16 augusti klockan 14:00 kommer det första tornet på tillfälligt besök på Fria bad då det testlyfts på plats. Välkommen att medverka!

Helsingborg är en kustnära stad med 22 badplatser och satsar stort på att helsingborgare och besökare ska kunna bada säkert och tryggt. Staden blev innan sommaren certifierad som Vattensäker kommun. Det innebär att staden har fått en kvalitetsstämpel för sitt arbete med att förhindra vattenolyckor genom förebyggande arbete. De nya livräddartornen är en del av det arbetet och beräknas vara på plats inför nästa badsäsong.

- Vi arbetar stenhårt med säkerheten vid våra stränder och hoppas att de nya livräddartornen bidrar till ännu säkrare badplatser. Därför vill vi vara säkra på att allt fungerar som det ska och testar tornet på plats i god tid innan det börjar användas på riktigt, säger Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen.

- Vattensäkerheten är viktig och vårt breda arbete med proaktiva åtgärder för att öka säkerheten för helsingborgarna känns bra. Nu skapar vi ännu bättre förutsättningar för våra havslivräddare som under badsäsongen finns på plats på Fria bad, Rydebäck och Råå vallar, säger Christian Orsing (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Läs mer om Helsingborgs badplatser på: helsingborg.se/badplatser.


För mer information kontakta:
Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 042-10 25 39, e-post: elisabet.lindberg@helsingborg.se

Christian Orsing (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande
Tel: 0703-01 07 26, e-post: christian.orsing@helsingborg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55