Gå direkt till innehåll
Naturpunkt Eken tar form.
Naturpunkt Eken tar form.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Naturpunkt Eken berättar om Helsingborgs stadsträd

Lördag 25 maj klockan 10.0012.00 inviger vi Helsingborgs nyaste naturpunkt. På naturpunkt Eken i Bruces skog kan du lära dig mer om Helsingborgs stadsträd och samtidigt njuta av naturen på en härlig plats. Välkommen till en förmiddag med tipspromenad, naturhantverk, fika och fågelskådning med ornitologer.

I naturreservatet Bruces skog finns nu reservatets tredje och stadens elfte naturpunkt. På våra naturpunkter kan du lära dig mer om naturen i allmänhet och om specifika teman. Kom ut i vår vackra natur och lär dig hur gammal en ek kan bli, ekens betydelse, vilka djur som trivs vid trädet och mycket mer!

Under invigningen kan du som besökare gå en tipspromenad, hantverka i naturmaterial, lära dig mer om småkryp och titta på fåglar tillsammans med ornitologer. Ta del av en invigningsceremoni vid naturpunktsbyggnaden med bandklippning och invigningstal av Maria Winberg Nordström, barn- och utbildningsnämndens ordförande, och kommunekolog Fredrik Bengtsson. Vi bjuder på fika så långt det räcker.

– Med naturpunkt Eken finns det ytterligare en anledning att besöka vackra Bruces skog. Nu får helsingborgarna en trevlig och informativ plats bland ekarna där man kan lära sig mer om sitt favoritträd, säger Fredrik Bengtsson, kommunekolog på stadsbyggnadsförvaltningen.

– Lyssna på tystnaden, känn skogens doft, låt blicken få vila i det gröna. I vår tid med press och stress ger stadens naturområden barn och vuxna möjlighet att sänka livstempot och fylla på med välbefinnande. Naturpunkt Eken med de informativa tavlorna sätter både platsen och trädet i sammanhang i tid och rum, säger Maria Winberg Nordström (L) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Tid: Lördag 25 maj klockan 10.00–12.00
Plats: Naturpunkt Eken i Bruces skog. Du som åker bil kan antingen parkera längs Långebergavägen eller vid Helsingborgs ridhus och gå cirka 650 meter. Se karta på helsingborg.se/naturguidningar

För mer information kontakta:
Fredrik Bengtsson, kommunekolog på stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 042-10 52 71, e-post: Fredrik.Bengtsson@helsingborg.se

Maria Winberg Nordström (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.
Tel: 070-210 50 80, e-post: Maria.Winberg-Nordstrom@helsingborg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55