Följ Helsingborgs stad

Pressinbjudan: Vi inviger polislekplatsen på Ringstorp

Pressmeddelande   •   Mar 18, 2019 09:48 CET

På onsdag 20 mars inviger vi den nya lekplatsen med polistema på Ringstorp. Besökare får möjlighet att träffa riktiga poliser och deras fyrbenta kollegor.

Under invigningen blir det bandklippning och invigningstal av stadsbyggnadsnämndens ordförande Christian Orsing och Helsingborgs polischef Sven Holgersson samt besök av poliser med polishundar och polishästar. Vi bjuder dessutom de första lekfulla besökarna på fika.

Tid: onsdag 20 mars klockan 10.00
Plats: Polislekplatsen, som ligger strax öster om koloniområdet på Ringstorp

Polislekan på Ringstorp har redan innan invigningen hunnit bli en uppskattad och välbesökt lekplats. Här kan du jaga bovar i labyrinten, ropa ut larm genom megafonerna på utkiksplatsen, köra polisbil och sätta tjuvar i fängelset där en polishund vaktar. Du kan också rida på polishästar, klättra och gå balansgång, åka linbana, leka i lekhus och i sanden. Vid lekplatsen finns sittplatser, grillplats, hammockar och hängmattor.

– När vi utformade lekplatsen på Ringstorp ville vi skapa ett unikt tema som hade koppling till området. Valet föll snabbt på polistemat eftersom polishuset bara ligger ett stenkast bort. Barn har i alla tider lekt polis. Rättvisa och upplevelsen av att bekämpa det onda ligger naturligt till hands hos barn och är ständigt förekommande i barns lek. I många barnsagor förekommer det också poliser och det är ett tema som är ständigt aktuellt, säger Johanna Elgström, landskapsarkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen.

– Polislekplatsen är en del av vårt övergripande lekplatsprojekt där vi kontinuerligt gör insatser för barnens lek över hela Helsingborg för att främja aktivitet och möten. Det är trevligt att den här lekplatsen och lekredskapen har inspirerats av närheten till polishuset och den skapar goda förutsättningar för lek och motion. Lekplatsen är ett lyft för hela området sett från barnens perspektiv, säger Christian Orsing, stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Du hittar fler tips på roliga lekplatser i Helsingborg på helsingborg.se/lekplatser

Varmt välkommen!

För mer information kontakta:

Johanna Elgström, landskapsarkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen
Telefon: 042-10 53 42, e-post: johanna.elgstrom@helsingborg.se

Christian Orsing (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande
Telefon: 0703-01 07 26. E-post: christian.orsing@helsingborg.se

Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Bifogade filer

PDF-dokument