Gå direkt till innehåll
Robotorna tar över på Stadsbiblioteket

Pressmeddelande -

Robotorna tar över på Stadsbiblioteket

Teknikkalas på Digidel
Torsdag 24 oktober 16.30 – 18.30.
Digidel, Helsingborgs stadsbibliotek, våning 2.

För tredje gången anordnas Teknikkalas på Helsingborgs stadsbibliotek. Det hela innebär en ny chans för alla åldrar att prova på till exempel robotteknik och Virtual Reality.

Under den här eftermiddagen kan man prova på enkel programmering med ozobotar och Blue-bots. Det förra är en robot som man kan programmera med färgkoder. Det senare är en golvrullande robot, som man kan styra från sin platta eller dator. Och så kan man programmera den genom att ”klia” den på ryggen.

Man får också testa och styra den supersnabba Sprk, en klotrund robot som kan lära både vuxna och barn grunderna i programmering. SPRK står nämligen för Students, Parents, Robots and Kids. Styr gör man till exempel med sin mobil.

Vill man uppleva en sinnesvidgande virtuell verklighet finns de senaste versionerna av PlayStation VR och HTC Vive till hands.

Det blir också demonstration av hur en 3D-skrivare fungerar. Ut kommer kanske en symbol eller ett plektrum.

Maria Sjödin från Hbg Works testar appen ”Mitt Helsingborg” med besökarna. ”Mitt Helsingborg” samlar invånarens kontakt med kommunen på ett enda ställe. Exakt hur ”Mitt Helsingborg” ska fungera vet man inte än - här önskas helsingborgarnas hjälp med insikter och idéer.

Projektledaren för Digidel, Josefin Andersson, säger om teknikkalaset: ”För oss som bibliotek är det självklart att erbjuda tillgång till och möjlighet att prova på och utforska teknik. Det är en viktig del av biblioteks arbete med digital delaktighet. Kom till teknikkalas i Digidel på stadsbiblioteket och kliv in i nya världar med Virtual Reality eller testa några av bibliotekets robotar”.

Fri entré.

Arrangemangskontakt:
Josefin Andersson
Projektledare Digidel
0702-20 03 20
josefin.andersson@helsingborg.se

Presskontakt
Tommy Esbjörnsson
042-10 49 04
tommy.esbjornsson@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55