Gå direkt till innehåll
Rock & Recycling & RumEtt

Pressmeddelande -

Rock & Recycling & RumEtt

RumEtt, Dunkers kulturhus, Helsingborg

Försommaren innebär ingen stiltje på RumEtt. Det blir återvunna kläder, sjuka gitarrsolon, singersongwriter på ukulele och melodiskt 70-tal. Nytt är också att RumEtt kommer att ha öppet under hela sommaren.

Upcycling, Care & Repair Workshop
1/6 17:00-19:30
Som en del av Skåne Innovation Week 2017 håller punktpunkt en workshop.
Målet är att man ska inse att hållbarhet innebär något kreativit, roligt, ett deltagande och ett sätt att uttrycka sig. Under workshopen använder man sin kreativitet och fantasi för att skapa nya kläder från gamla.
Den etiska designern Emelie Svensson (MLì by Svensson) kommer att leda workshopen och att hjälpa till med "redesigns" och ge råd om klädvård, design och reparation.
Man kan ta med sig ena kläder och tyg eller att välja från ett urval av secondhand kläder som är donerade av SWOP SHOP - Klädbytarbutik.
Antalet platser är begränsade och bokas på Eventbrite sida.
Gratis mat och dryck.

Naomi Wiehe & Sonic Bloom
Onsdag 31/5 18:00

Naomi Wiehe
16-åriga Naomi Wiehe är en singer songwriter från Lund, som framför det helt egna materialet på gitarr, piano och ukulele. 2016 vann hon Lunds visfestivals låtskrivartävling med ”Faller fritt”. Tidigare i år tävlade igen, nu i den rikstäckande tävlingen Musik Direkt. Det är en riktig multitalang vi hör på scen, tillsammans med den gamla sång- och musikerkompisen Julia Torngren.
www.naomiwiehe.se

Sonic Bloom
Sonic Bloom ger ett efterlängtat gig på hemmaplan. De debuterade 2016 med EP:n "The flat tire sessions." Power-trions sound bär influenser av 70-talets melodiska rockmusik, där de starka basgångarna brottas med gitarrsolon. Bandet vill ta lyssnaren med på en åktur i ett lekfullt ljudlandskap. Ingen ska kunna stå still när musiken drar igång.

Hazy Blue & The Stolen Post Office
Onsdag 7/6 18:00

Hazy Blue
Daniel Tomanek på synth, William Matias på gitarr och sång, Mattias Kjellqvist på gitarr och bakgrundssång, Eric Björkqvist på bas och Fabian Täckström på trummor. Hazy Blue spelar indie-rock med catchy melodier och sjuka(!) gitarrsolon. Soundet skapas i en blandning av synthar och gitarrer.

The Stolen Post Office
Ett Helsingborgsband med stor kärlek för låtskrivande. De har spelat sedan grundskolan och i somras blev de The Stolen Post Office. Uppmaningen till publiken är att älska musiken från ett stulet postkontor. Bandet består av Benjamin Holmqvist på sång, Vincent Lie Hörgerud på trummor, Montana Pihlström på bas, Oskar Öjstedt på gitarr och Jakob Bäcklin på gitarr.

RumEtt sommartider
tisdag - fredag 13:00 – 18:00
under perioden 19/6 - 19/8.

Arrangemangskontakter
Upcycling
Lina Reimers
Verksamhetsutvecklare RumEtt
0732 31 53 47
lina.reimers@helsingborg.se

Konserter
Jonas Gramsby0761 71 20 07
Jonas.Gramsby@helsingborg.se

Presskontakt:
Tommy Esbjörnsson
042-10 42 32
tommy.esbjornsson@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55