Gå direkt till innehåll
Kristian Bengtsson, Sally Bauerskolan, tog emot priset Årets cykelvänligaste arbetsplats 2019 och Linda Telje, McNeil AB, tog emot företagets utmärkelse Årets nytänk på Cykelgalan den 5 december.
Kristian Bengtsson, Sally Bauerskolan, tog emot priset Årets cykelvänligaste arbetsplats 2019 och Linda Telje, McNeil AB, tog emot företagets utmärkelse Årets nytänk på Cykelgalan den 5 december.

Pressmeddelande -

Sally Bauerskolan är Årets cykelvänligaste arbetsplats

Årets cykelvänligaste arbetsplats 2019 är Sally Bauerskolan, som uppmuntrar och underlättar cykling. Både elever och anställda mår bättre av att fler trampar till och från skolan. Utmärkelsen Årets nytänk bland Helsingborgs cykelvänliga arbetsplatser går till McNeil AB/Johnson & Johnson för företagets satsning på låst cykelparkering.

Vinnarna av Årets cykelvänligaste arbetsplats och Årets nytänk avslöjades under Cykelgalan på Röda Kvarn i går kväll, torsdag 5 december. På galan firade ett femtiotal medarbetare från Cykelvänliga arbetsplatser cykelfrämjande åtgärder som gjorts under 2019. Representanter för de två vinnande arbetsplatserna fick ta emot priserna - tjänstecyklar med gyllene ringklockor och guldfärgade cykelkorgar.

Årets cykelvänligaste arbetsplats är Sally Bauerskolan

Juryns motivering: En skola som tänker mycket på cykling är bra för de anställda men även bra för barnen. Sally Bauerskolan tar cykelfrågan på allvar och har tänkt till. Skolan har till exempel satsat på en balansbana för barn, cykelreparationer för de anställdas cyklar och har även infört en hjälmpolicy. Dessutom kommunicerar Sally Bauerskolan cykelsatsningarna externt.

- Sally Bauerskolan har idrott-, hälsa- och miljöprofil. Förutom att man sparar pengar, sparar man också på miljön genom minskade utsläpp. Dessutom får du kondition och en friskare kropp av att röra på dig. Vi är jätteglada för utmärkelsen, lika glada som överraskade. För oss betyder vinsten att vi gör något som värdesätts av Helsingborg. Det betyder också att vi ska fortsätta utveckla tillgängligheten för cykling inom organisationen, säger Kristian Bengtsson, rektor på Sally Bauerskolan.

Årets nytänk går till McNeil AB/Johnson & Johnson

Juryns motivering: Företaget McNeil är på gång med sina cykelfrågor i stor omfattning och har insett att det påverkar många anställda (680 personer). Bland annat prioriteras en låst cykelparkering. McNeil planerar att skapa en intranätsida om cykling och pendling. Företaget ser även över möjligheten att erbjuda förmånscyklar och en cykel som ett komplement till arbetsplatsens bilpool.

- Att våra anställda cyklar till jobb istället för att ta bilen har flera fördelar och vi vill genom de cykelfrämjande investeringar och aktiviteter vi gjort, underlätta för dem att göra val som främjar miljön och deras hälsa. Detta pris är ett kvitto på att staden vi befunnit oss i, i över 100 år, delar vår ambition för miljö, hållbarhet och hälsa, säger Linda Telje, administrative coordinator på McNeil AB/Johnson & Johnson.

I juryn som har utsett vinnarna ingick Jörgen Magnusson, cykelhandlare i Helsingborg som servar många tjänstecyklar, Patrik Boström, styrelsemedlem i cykelklubben Fix och nybliven nordisk och svensk mästare på tempo i klassen H45, Christel Anderberg, skolsköterska som cykelpendlar tre mil enkel väg, Mats Werne, styrelseledamot i föreningen Svenska cykelstäder och Anne-Marie Frisell, trafikingenjör i Helsingborg stad som cyklar liggcykel.

Förra årets vinnare av Årets cykelvänligaste arbetsplats var Helsingborgshem. Mobila teamet, vård och omsorgsförvaltningen, fick priset Årets nytänk.

Cykelvänlig arbetsplats startade i Helsingborg hösten 2017 och engagerar nu ungefär 2500 medarbetare på cirka 40 arbetsplatser. Argumenten för att delta i projektet är många; friskare anställda, färre sjukskrivningar, spara tid och pengar, stärker arbetsplatsens hållbarhetsarbete och bidrar till bättre framkomlighet i staden. Deltagandet är kostnadsfritt och arbetsplatserna bjuds in till träffar och kan delta i tävlingen om utmärkelserna Årets cykelvänligaste arbetsplats och Årets nytänk.

Läs mer om projektet Cykelvänlig arbetsplats på cykelvanligarbetsplats.helsingborg.se

För mer information:Stana Franjic, projektledare Helsingborgs stad: 042-102945 el 0722-009345

Kristian Bengtsson, rektor Sally Bauerskolan: 0703-70 60 52

Linda Telje, administrative coordinator McNeil AB/Johnson & Johnson: 042-288008

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55