Gå direkt till innehåll
Smådjur och grönska i gång- och cykeltunnlarna under Malmöleden

Pressmeddelande -

Smådjur och grönska i gång- och cykeltunnlarna under Malmöleden

På uppdrag av Helsingborgs stad började i veckan graffitikonstnären Christofer ”Sagie” Svedjeby omvandlingen av gång- och cykeltunnlarna under Malmöleden. Tunneln hålls därför delvis avstängd under vecka 41-44.

I somras anordnade Helsingborgs stad en tävling, som gick ut på att få måla om gång- och cykeltunnlarna i förlängningen av Södergatan under Malmöleden. Vem som helst fick lämna in förslag på motiv, som sedan bedömdes av en jury bestående av boende i området, tjänstepersoner och konstkunniga. Av cirka fyrtio inkomna förslag utsåg juryn tre finalister, vars förslag ställdes ut i de aktuella tunnlarna i början av september. Allmänheten fick rösta bland finalisternas förslag och Christofer ”Sagie” Svedjebys fantasifulla naturmotiv blev favoriten.

– I det här projektet testar vi en ny metod för att vara mer öppna när vi väljer vilka konstnärer som får sätta färg på staden och samtidigt låta invånarna vara med och påverka, säger Moa Sundberg, stadsmiljöstrateg på stadsbyggnadsförvaltningen.

Konstnären Christofer ”Sagie” Svedjeby får 40 000 kronor exklusive moms, plus material, för att genomföra målningen. Projektet genomförs tillsammans med Kulturhotellet som är en av stadens samarbetspartners i projektet. Tunneln målas om från mitten av oktober till slutet av oktober.

Så här påverkas omgivningen av arbetet:
Under vecka 41-44 är tunneln delvis avstängd. Du som går eller cyklar kommer fram, men visa hänsyn och håll farten nere när du cyklar.

Mer information om tävlingen finns på helsingborg.se/tryggareplatser

För mer information, kontakta:
Moa Sundberg, stadsmiljöstrateg på stadsbyggnadsförvaltningen
Telefon: 042-10 34 27, E-post: moa.sundberg@helsingborg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll