Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Smartathon ska ge innovativa lösningar till H+ området

Helsingborgs stad är en av sponsorerna av OpenHack Helsingborg 2018 som genomförs 20-22 april hos IKEA Sockerbruket. Strax under 100 personer har anmält sig till att delta i det hackathon som ska ge nya innovativa, smarta lösningar på vardagliga problem och utmaningar och som kan integreras i H+ projektet.

OpenHack fokuserar på lösningar för stadsutvecklingsprojektet H+ och anmälan har varit öppen för alla som vill bidra till Helsingborgs utveckling som Smart City. Deltagarna får ta del av olika case med utmaningar som de sedan arbetar med under hacket. Det kan till exempel vara lösningar för att bryta social isolering, hur vi förlänger invånarens vardagsrum ut i det offentliga rummet eller hur stadens invånare kan integrera med besökare och turister.

- Tanken med hacket är att ta hjälp av kompetens utanför våra organisationer och på så sätt driva utveckling och innovation. Målet är att de smarta lösningarna ska komma helsingborgarna till nytta och att de på lång sikt ska leda till ökat engagemang, ökad inkludering och en förändring av sociala mönster – helt enkelt en smart stad, säger Björn Lahti, programledare på stadsbyggnadsförvaltningen.

OpenHack Helsingborg 2018 sponsras av Helsingborgs stad, IKEA digital, THINK Accelerate och Öresundskraft.


Media är varmt välkomna att besöka OpenHack hos IKEA Sockerbruket. Kontakta oss i förväg för mer information.


För mer information kontakta:

Björn Lahti, programledare på stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 042-10 34 09, e-post: bjorn.lahti@helsingborg.se


H+
Fram till år 2035 ska gamla hamn- och industriområden i södra centrala Helsingborg utvecklas med de fyra stadsdelarna Oceanhamnen, Universitetsområdet, Husarområdet och Gåsebäck.

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55