Gå direkt till innehåll
Söndagsscen hösten 2019

Pressmeddelande -

Söndagsscen hösten 2019

Dunkers kulturhus

Söndagsscen presenterar teater, dans och musik för barn och unga. Den här säsongen blir det Bolibompa-Nassim, lösa tänder, galna fåglar, tyg som dansar, väsen från andra världar, cirkusföl och chipsmiddagar. Höstens lovteater handlar om två akrobater som jagar den försvunna leken.

29 september 15.00
Nassim Al Fakir
Nassim Al Fakir bjuder på skrattsalvor i mängder och energi för hela familjen. Det blir musik, komedi och rytm så att det räcker och blir över. Nassims energi smittar av sig. Svårt att sitta still. Nassim Al Fakir har medverkat i flera tv-program så som Bolibompa och Let’s Dance. Entré: 100 kr. Konserten är 40 minuter.

6 oktober 15.00
Tappa tand med MolièreEnsemblen
Vad gör man när storebrorsans tänder lossnar med lätthet och ens egna sitter fast som berget? Orättvist är vad det är. Och hur fungerar det här med tandfen? Tappa tand är en rafflande berättelse om längtan att bli stor och framför allt om att få den där underbara glug_gen mellan tänderna (4–8 år). Föreställningen är 35 minuter.

13 oktober 15.00
Vilja växa med Embla Dans och teater
Succén från i vintras är tillbaka. En musikalisk dansföreställning om att vänta, längta och blomstra. Vi träffar galna fåglar och kluriga växare (3-6 år). Föreställningen är 35 minuter plus 10 minuters gemensam dans. Ingår i Salto Dansfestival.

20 oktober 13.00 & 15.00
21 oktober 10.30 & 14.00
Under med Nomodaco
Dansföreställning för bebisar i åldrarna 4–18 månader och deras föräldrar. Välkommen in i sinnenas rum, ett föränderligt rum där kroppar, tyg och ljus dansar. Tillsammans med sina vuxna får de små barnen uppleva stora och små underverk. Föreställningen är 30 minuter plus 15 minuters lekstund. Ingår i Salto Dansfestival.

30–31 oktober 10.00 & 13.00
Lovföreställning: Tidsfördriv med Kompani Kläng
Var försvann leken? Två musiker och två akrobater lyfter in dig i en värld där allt handlar om att hitta leken. Bubblande fantasi och överraskningar får akrobaterna att stå på huvudet och musiken att flyga runt i jakten på den försvunna leken (4–9 år). Föreställningen är 35 minuter.

10 november 15.00
OBS! Superviktigt med Minna Krok
En viktig dansföreställning om livets ABC både för barn och vuxna. Var på en hund kan man klappa? Kan man klappa en kompis? Vet vuxna allt? Och måste man sova? Kan man äta chips till middag? Sång, dans och humor.
(4–8 år). Föreställningen är 40 minuter. Ingår i Salto Dansfestival.

17 november 13.00 & 15.00
Väsen med Teater 23
Hur läskiga är vi för ett väsen från en annan värld? När ett barn och ett väsen möts blir båda lite rädda och misstänksamma men också nyfikna. En förståelse börjar växa fram fast de uttrycker sig så olika. Historien bjuder in oss i en magisk värld där rummet spelar en stor roll för berättelsen (3–5 år). Föreställningen är 45 minuter plus kortare lekstund i scenografin.

1 december 15.00
Pojken och Stjärnan med Teater Sagohuset
Natthimlen är stilla och full av stjärnor. Cirkustältet är tomt och tyst. I eldslukarens vagn föds ett barn och i cirkushästarnas vagn föds ett föl. Samtidigt tänds två nya stjärnor på natthimlen. Barnet och fölet ska bli bästa vänner. Barbro Lindgrens älskade berättelse gestaltas varsamt och med stor portion humor både i musik, dans och skådespeleri (5–8 år). Föreställningen är 45 minuter.

Entré 60 kr/ person om ej annat anges.

Arrangemangskontakt:
Irene Grahn, drama- och dansproducent
Dunkers kulturhus
042-10 77 03
Irene.grahn@helsingborg.se

Presskontakt:
Tommy Esbjörnsson
042–10 49 04
tommy.esbjornsson@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55