Gå direkt till innehåll
​Stadens digitala servicecenter tar paus

Pressmeddelande -

​Stadens digitala servicecenter tar paus

Den 8 januari stänger stadens digitala servicecenter Allt om Helsingborg på Centralstationen. Stora delar av Centralstationen ska byggas om från årsskiftet och under den perioden, som kan vara i upp till två år, finns ingen möjlig plats för centret där.

- Vi har från början vetat om att Centralstationen står inför en ombyggnation, därför är också vårt digitala servicecenter förberett för det. Det är byggt i moduler som gör det enkelt att plocka ner det under den här tiden, säger projektledare Cecilia Zettersten på Helsingborg kontaktcenter.

Under den tid som det digitala servicecentret funnits på plats på Centralstationen, drygt ett och ett halvt år, har det servat många invånare, besökare och pendlare med information och inspiration om Helsingborg. Statistiken visar att centret har haft en stadig ökning av sessioner (interaktiva knapptryckningar på centrets skärmar), sedan starten i maj 2017.

- Behovet av information på Centralstationen är stort och vi har varit jättenöjda med vårt digitala servicecentra och den utveckling vi har sett. Även om centrat nu packas ihop, så kommer samma information om Helsingborg att leva vidare i våra digitala kiosker ute på stan framöver, säger projektledare Anette Lindstrup vid Turism- och destinationsutveckling.

Vad som händer efter ombyggnationen på Centralstationen är ännu inte klart.

- Två år är en väldigt lång tid när det kommer till teknik och digitalisering. Vi kommer fortsätta vårt utvecklingsarbete för att på bästa sätt vara tillgängliga för stadens invånare och besökare. Hur det behovet ser ut om två år, får vi se när vi har kommit så långt, tillägger Anette Lindstrup.

Det digitala servicecentret har utvecklats och underhållits av Helsingborgs Stad.

För mer information kontakta:

Anette Lindstrup, projektledare Turism- och destinationsutveckling: 0732-31 57 99

Cecilia Zettersten, projektledare Helsingborg kontaktcenter: 072-385 05 69

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55