Gå direkt till innehåll
Teaterbodarna på Fredriksdal får liv igen

Pressmeddelande -

Teaterbodarna på Fredriksdal får liv igen

På Fredriksdal museer och trädgårdar har det oavbrutet spelats friluftsteater sedan 1932. Starkt förknippade med denna teaterhistoria är de båda charmiga gula bodarna vid teaterentrén. Inbäddade i lummig grönska köpte publiken, till för ett tiotal år sedan, sina föreställningsbiljetter och sitt godis här. På fredag 5 juli får bodarna nytt liv när de öppnar som teatermuseum.

De gula bodarna har under våren genomgått en renovering för att kunna öppna i ny skepnad. Resultatet blev ett teatermuseum som gestaltar den legendariska Eva Rydberg och den minst lika begåvade Nils Poppe. Två personer som förgyllt många stunder uppe på Fredriksdal museer och trädgårdar. Genom sitt skådespeleri på teaterscenen har de gett publiken minnen för livet och fått parken att leva upp efter stängning. Bodarna kommer med andra ord att bli två rum där ett starkt stycke kulturhistoria inte går att ta miste på.

Det nya teatermuseet är fyllt av liv och är en liten del av två skådespelares långa karriärer. En av bodarna är helt ägnad Nils Poppe och hans långa karriär, förstås med ett särskilt fokus på hans verksamma år på Fredriksdal. Medan den andra boden är helt och hållet tillägnad Eva Rydbergs makalösa karriär, som än idag är i full gång och drar otaliga besökare till Fredriksdal varje år.

Invigning: fredag 5 juli klockan 14.00 och därefter öppet varje dag fram till Mikaeli marknad.

Ansvarig för formgivning & innehåll:
Yvonne Ericsson, Stadsteatern.
yvonne.ericsson@helsingborg.se

0704- 279 007

Projektledare:
Per-Magnus Johansson, Kulturmagasinet.
per-magnus.johansson@helsingborg.se
0702-104 521

Presskontakt:
Fideli Österström, kommunikatör på kulturförvaltningen.
fideli.osterstrom@helsingborg.se
0709-244 290

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55