Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tillfälligt dålig badvattenkvalitet i Hittarp och på Vikingstrand

Det senaste badvattenprovet från Hittarp och Vikingstrand som togs 26 juni visar att badvattnet är otjänligt. Anledningen är för höga halter av både e-coli och enterokocker. Vi sätter därför upp skyltar och avråder från att bada på de två badplatserna tills nya prover visar att vattnet är tillräckligt bra för att bada i igen.

Badvattenproverna togs måndag 26 juni och provsvaret kom idag, 29 juni. Vi tar ett omprov på båda platserna och får nya provresultat om några dagar.

- Det här är givetvis jättetråkigt eftersom vi har haft väldigt fina provresultat hittills i sommar. Det är dock inte helt oväntat eftersom vi hade flera störtregn under midsommarhelgen som kan påverka bakteriehalterna. Vi tar ett omprov för att se om problemet finns kvar och fortsätter så klart jobba vidare med vår utredning av badvattnet, säger Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen.

Vi uppmanar folk till att hålla koll på vår nya prognoskarta som visar mer aktuell status på badvattenkvaliteten. Den uppdateras två gånger per dygn. Prognoskartan och mer information om badplatser i Helsingborg finns på helsingborg.se/badplatser.


För mer information kontakta:

Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 042-10 25 39, e-post: elisabet.lindberg@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55