Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tillfälligt dålig badvattenkvalitet på Fria bad, Kallis och Tropical beach

De senaste badvattenproverna från Fria bad, Kallis och Tropical beach som togs 8 juli visar att badvattnet är tillfälligt otjänligt. Anledningen är för höga bakteriehalter. Vi sätter därför upp skyltar och avråder från att bada på de tre badplatserna tills nya prover visar att vattnet är tillräckligt bra för att bada i igen.

Badvattenproverna togs måndag 8 juli och provsvaret kom idag, 11 juli. Vi tar ett omprov och får nya provresultat om några dagar.

– Det här är givetvis tråkigt. Vid provtagningstillfället var det strömt och blåsigt och vattnet var grumligt. Det är alltid svårt att avgöra vad ett enskilt dåligt provsvar beror på, men vi vet att bland annat kraftiga regn och de bräddningar som ofta görs i samband med det påverkar. Och natten mot måndagen regnade det som bekant rejält. Vi tar nu ett omprov för att se om de höga bakteriehalterna håller i sig, säger Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen.

Håll gärna koll på aktuell status på badvattenkvaliteten i prognoskartan som uppdateras två gånger per dygn. Du hittar den på helsingborg.se/badplatser.

För mer information kontakta:

Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 042-10 25 39, e-post: elisabet.lindberg@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55