Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tillfälligt dålig badvattenkvalitet vid Kallbadhuset, Utvälinge och i Hittarp

De senaste badvattenproverna från Kallbadhuset, Utvälinge och Hittarp som togs 6 augusti visar att badvattnet är tillfälligt otjänligt. Anledningen är för höga halter av bakterier. Vi sätter därför upp skyltar och avråder från att bada på de tre badplatserna tills nya prover visar att vattnet är tillräckligt bra för att bada i igen.

Badvattenproverna togs måndagen den 6 augusti och provsvaret kom idag, 9 augusti. Vi tar omprov på båda platserna och väntas få nya provresultat om några dagar.

— Det är alltid lika tråkigt när vi får negativa provrapporter. Vid provtagningstillfället var vattnet väldigt grumligt. Vi tar nu nya prover för att säkerställa att de höga bakteriehalterna enbart var tillfälliga, säger Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen.

Håll gärna koll på aktuell status på badvattenkvaliteten i prognoskartan som uppdateras två gånger per dygn. Du hittar den på helsingborg.se/badplatser.


För mer information kontakta:
Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 042-10 25 39, e-post: elisabet.lindberg@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55