Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tillfälligt dålig badvattenkvalitet vid Örby ängar, Vikingstrand och Tropical beach

De senaste badvattenproverna som togs 3 augusti visar att badvattnet är tillfälligt otjänligt vid Örby ängar, Vikingstrand och Tropcial beach. Anledningen är för höga bakteriehalter (e-coli). Vi sätter därför upp skyltar och avråder från att bada på badplatserna tills nya prover visar att vattnet är tillräckligt bra för att bada i igen.

Badvattenproverna togs måndag 3 augusti och provsvaret kom idag, 6 augusti. Vi tar nu omprov på badplatserna och får nya provresultat om några dagar.

Vid Örby ängar avråder vi från bad sedan i måndags, efter provresultat som visade på för höga halter av bakterien enterococker. Vi avråder alltså fortsatt för bad där, den här gången på grund av för höga värden av e-coli-bakterier.

Håll gärna koll på aktuell status på badvattenkvaliteten i prognoskartan som uppdateras två gånger per dygn. Du hittar den på helsingborg.se/badplatser.

För mer information kontakta:
Tomas Terje, områdesförvaltare på stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 042-10 59 11, e-post: tomas.terje@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55