Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tillfälligt dålig badvattenkvalitet vid Vikingstrand och Hittarp

De senaste badvattenproverna som togs 6 juli visar att badvattnet är tillfälligt otjänligt vid Vikingstrand och Hittarp. Anledningen är för höga bakteriehalter (e-coli vid Vikingstrand och enterococker vid Hittarp). Vi sätter därför upp skyltar och avråder från att bada på badplatserna tills nya prover visar att vattnet är tillräckligt bra för att bada i igen.

Badvattenproverna togs måndag 6 juli och provsvaret kom idag, 9 juli. Vi tar nu ett omprov på badplatsernaoch får nya provresultat om några dagar.

- Det är alltid svårt att säga vad ett enskilt dåligt provresultat beror på, men många har nog no-terat att vattnet varit grumligt på flera ställen den senaste tiden. Det beror på att regn, vind och blåst gjort att sand från botten virvlar upp och då ökar risken för att bakterier hamnar i badvattnet, säger Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen.

Håll gärna koll på aktuell status på badvattenkvaliteten i prognoskartan som uppdateras två gånger per dygn. Du hittar den på helsingborg.se/badplatser.

För mer information kontakta:
Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 042-10 25 39, e-post: elisabet.lindberg@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55