Följ Helsingborgs stad

Träffa alla elever och seniorer inför föreställningen Livslinjer

Pressmeddelande   •   Mar 13, 2019 17:53 CET

Livslinjer är en dansföreställning där olika åldrar möts i rörelser som berättar om livets mikro- och makrohändelser.

Livslinjer är en dansföreställning där olika åldrar möts i rörelser som berättar om livets mikro- och makrohändelser. I föreställningen medverkar Christina Tingskog Relativ Dansproduktion samt elever från Wieselgrenskolan, Tågaborgsskolan, Nicolaiskolan och deltagare från Dunkers Fredagskör. Ett stort spann från väldigt ung till äldre senior dansdeltagare. Kom och träffa dem inför föreställningen.

Föreställningen spelas för skolor mellan den 19/3 och 22/3 klockan 10.00 & 12.30. Dessutom ges två offentliga föreställningar lördagen den 23/3 kl 12.30 & 15.00. Det är fri entré men biljetter måste förbokas via producenten Iréne Grahn.

Ensemblen repar i detta nu så du kan med fördel träffa producent, koreograf och framförallt alla skolungdomar som medverkar i föreställningen. De är på plats på Dunkers kulturhus under torsdag och fredag 14 och 15 mars. För frågor, kontakta Irene Grahn på 0732-31 54 40 eller irene.grahn@helsingborg.se

Vad händer i Teatersalen i detta nu…?
Teatersalen är nu fylld med dansare i alla åldrar, några har det som yrke andra gör det på skoltid eller fritid. Mitt i alltihopa får jag en kram från en liten 7-åring som jag plåstrat om efter en liten vurpa.

Alla dessa vardagligheter som nu blir små rörelseberättelser på scen! Dansens möjligheter att ge oss chans att få göra något tillsammans med några vi aldrig skulle mött annars slår mig. Ibland frustrerar det, ibland fylls man av ren och pur lycka. Tänk att vi kan få ihop det, reflekterar Iréne Grahn, scenkonstproducent på Dunkers kulturhus. 
- Vi har fortfarande några steg kvar till mål men nästa vecka smäller det – vår föreställning Livslinjer är färdig och vi visar den för skolor och allmänhet. Genom ett skapande-skola-projekt har barn, unga och äldre fått möta den professionella dansvärldens krav och möjligheter, fått ge av sin egen fantasi och göra koreografiska bilder. Det har varit en riktig, riktig resa på många olika sätt. Jag välkomnar alla som vill komma och se dessa livslinjer till Teatersalen på Dunkers.

Om koreograf Christina Tingskog, Relativ Dansproduktion
Christina har över 30 års erfarenhet av koreografi. 2016 var hon engagerad av Unga på Operan och skapade #jag för mellanstadiet, 2017 gjordes Sannolikt Osannolikt för 10 år och uppåt – premiär under residens på Regionteater Väst i Borås i september 2017. Under 2018 gavs Ursäkta sa månen för 4-9 år på samma tema som Sannolikt osannolikt men anpassad för en yngre publik.
Under 2018 kom även Under Konstruktion med ett annorlunda mycket publikinteraktivt format som den första delen av ett treårigt normkreativt projekt. Tredje delen har arbetsnamnet Mångpixlat och kommer ha premiär 2020. Del två är alltså Livslinjer som kommer att spelas på Dunkers kulturhus. 
- Jag är mycket intresserad av tankestrukturer och har tidigare arbetat mycket med teman från astrofysikens värld som i Tänja tid och kröka rum, KOMET o Astro1.0 samt Stjärngalen med 4 dansare och Kungliga Filharmonikerna i ett samarbete med Stockholms Konserthus. Alla för en ung publik, säger koreograf Christina Tingskog.

För mer information, kontakta
Iréne Grahn, scenkonstproducent & dramapedagog, Dunkers kulturhus
0732-31 54 40, irene.grahn@helsingborg.se

Presskontakt:
Göran Svensson, kommunikatör, kulturförvaltningen Helsingborgs stad
0732-31 50 36, goran.svensson@helsingborg.se

Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.