Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tunneln i Rydebäck målas inte om

Vi välkomnar den uppmärksamhet och debatt som blivit kring konstverket i tunneln i Rydebäck. Efter att ha övervägt olika synpunkter och intressen väljer vi nu att omvärdera vårt tidigare beslut. Konstverket i tunneln i Rydebäck står kvar i sin helhet.

- Att ändra på ett färdigt konstverk är ingen liten sak. När vi tog beslutet att be konstnären att måla om den berörda delen som uppfattades stötande var det baserat på informationen att det fanns en bred uppfattning i Rydebäck att detta var ett drogliberalt budskap. Nu visar det sig att det inte är fallet, därför väljer vi att omvärdera vårt beslut och låter verket vara kvar i sin helhet, säger Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare på stadsbyggnadsförvaltningen.


Bakgrund

Konstverken i de tre tunnlarna under Ytterövägen och Storövägen i Rydebäck är en del av ett trygghetsprojekt i området som påbörjades hösten 2018. Genom att öka och förbättra belysningen längs gång- och cykelvägen mellan tunnlarna och genom färgglada och lekfulla motiv vill vi skapa en attraktiv miljö med målet att öka tryggheten. Konstverken målades av en lokal konstnär med koppling till Rydebäck och tidigare målningar i tunnlarna med tanken att bidra till en stolthet för Rydebäcksborna. Sista tunneln målades sommaren 2019.

De senaste åren har vi inom våra trygghetsprojekt inlett samarbeten med både lokala och internationella gatukonstnärer. Syftet har varit att konsten ska ge platsen en positiv identitet och karaktär med målet att miljön ska upplevas tryggare.


För mer information, kontakta:

Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare
Tel: 042-10 58 95, e-post: martin.hadmyr@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55