Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Två arbeten påverkar trafiken på Ängelholmsleden från 22 april

Måndag 23 april startar Helsingborgs stad en omfattande renovering av en gång- och cykeltunnel under Ängelholmsleden vid korsningen Kullavägen och Lägervägen. Vi bygger samtidigt nya hållplatser för HelsingborgsExpresssen. Det påverkar trafiken i korsningen från söndag 22 april och riskerna för köer är stora.

Det här gör vi:

  • Vi renoverar gång- och cykeltunneln under Ängelholmsleden vid korsningen Kullavägen och Lägervägen. Vi isolerar om tunneln, lägger nytt tätskikt och lägger ny asfalt.
  • Vi bygger också nya hållplatser för HelsingborgsExpressen och hållplatser för regionbussarna på båda sidor av Ängelholmsleden, strax väster om korsningen. Vi gör även befintliga refuger smalare för att skapa plats för nya busskörfält på Ängelholmsleden genom korsningen.

Så påverkas trafikanterna:

  • Från söndag 22 april till och med 30 juni 2018 är framkomligheten starkt begränsad i korsningen. Det går att köra igenom korsningen under hela arbetet, men riskerna för köer är mycket stora, framförallt i rusningstrafik. Vi rekommenderar den som kan att välja en annan väg.
  • Busshållplatsen för bussar mot centrala Helsingborg vid Älvsborgsgatan flyttas tillfälligt något. Busshållplatsen för bussar ut från Helsingborg påverkas inte.
  • Den som går eller cyklar kan använda gång- och cykeltunneln som vanligt under hela arbetet.

Läs mer om HelsingborgsExpressen på: helsingborg.se/helsingborgsexpressen.

För mer information kontakta:

Martin Forsberg, projektingenjör på stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 042-10 35 75, e-post: martin.forsberg@helsingborg.se

Om HelsingborgsExpressen

Helsingborgs stad och Skånetrafiken förbereder linje 1 för HelsingborgsExpressen en snabb, bekväm och hållbar kollektivtrafik. Staden bygger om vägar och hållplatser och Skånetrafiken förbereder reseupplevelsen med helt nya, spårvägsliknande bussar. HelsingborgsExpressen ska sättas i trafik sommaren 2019.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55