Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ungdomsarbetslösheten lägsta på tio år i Helsingborg

Ungdomsarbetslösheten i Helsingborg låg i mars på 11,5 procent enligt Arbetsförmedlingens senaste statistik. Det är den lägsta nivån sedan augusti 2008.

Ungdomsarbetslösheten har minskat succesivt under hela 2010-talet, efter att ha varit uppe kring tjugofyra procent under åren efter finanskrisen. I mars var 901 unga helsingborgare arbetslösa, vilket nästan är en halvering sedan toppen i augusti 2012.

– Det är en mycket glädjande utveckling för alla unga som har fått jobb. De sjunkande siffrorna visar att vi går i rätt riktning för att halvera ungdomsarbetslösheten i Helsingborg till 2020, nu fortsätter vi arbeta för färre i utanförskap, säger Anna Jähnke (M), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

– Unga är en prioriterad målgrupp i vårt arbete att sänka arbetslösheten, det här resultatet är ett positivt kvitto på det arbete vi och våra samarbetspartners gör, säger Jesper Theander, arbetsmarknadsdirektör i Helsingborg.

I Sverige som helhet var 9,1 procent av ungdomarna i åldern 18-24 arbetslösa i mars, och i Skåne låg ungdomsarbetslösheten på 12,4 procent.

I september 2017 satte Kommunstyrelsen i Helsingborg ett mål att staden ska halvera ungdomsarbetslösheten till år 2020.

För mer information kontakta:
Anna Jähnke, ordförande arbetsmarknadsnämnden (M) och kommunalråd, telefon 073-231 12 93
Jesper Theander, arbetsmarknadsdirektör arbetsmarknadsförvaltningen, telefon 073-390 96 69
Henrik Persson, samhällsanalytiker stadsledningsförvaltningen, telefon 042-10 58 59

Ny version! Inledande mening var inte med i första versionen

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55