Gå direkt till innehåll
Jobbmässan på båda sidor om sundet - för femte året i rad. Välkommen den 26 februari!
Jobbmässan på båda sidor om sundet - för femte året i rad. Välkommen den 26 februari!

Pressmeddelande -

Välbesökta jobbmässan Tura till jobbet är tillbaka!

​Konceptet är unikt. Inte många andra städer har som Helsingborg och Helsingör möjligheten till en gemensam arbetsmarknad och en jobbmässa på båda sidor av landgränsen och sundet! Mässan arrangeras nu för femte året i rad. Vid senaste tillfället kom drygt 100 utställare och mer än 5 000 besökare.

Tura till jobbet äger rum den 26 februari klockan 10-15 på Kulturvaerftet (Allégade 2) i Helsingör och klockan 13-17 på Arbetsförmedlingen (Södergatan 39) i Helsingborg.

Mässan är öppen för alla arbetssökande – studenter, ungdomar och de som söker nytt jobb. Utställande företag och organisationer erbjuder fasta tjänster, sommarjobb och extrajobb. Besökare kan även få information om att arbeta i Danmark eller råd om att starta eget företag. Bland de största anmälda företagen är IKEA, ICA, ForSea, DFDS, Nobina och Lidl.

– Jag vill verkligen uppmuntra alla arbetssökande, ungdomar eller sommarjobbare att besöka Tura till jobbet. Den här jobbmässan i både Helsingborg och Helsingör erbjuder så många chanser till omedelbar anställning hos stora och stabila organisationer, liksom många spännande mindre verksamheter, säger Richard Lundberg, arbetsmarknadsnämndens ordförande i Helsingborg.

– Vi ser att mässan blivit en uppskattad mötesplats för arbetsgivare och arbetssökande. Det personliga mötet ger stora möjligheter att presentera sig oavsett om man söker arbete eller personal, säger Marit Nordstrand, sektionschef, på Arbetsförmedlingen i Helsingborg.

I årets jobbmässa hoppas vi på ett minst lika stort intresse från invånare, näringslivet och media som förra året. Välkommen att träffa arbetsgivare och arbetssökande inom hela Familjen Helsingborg och Nordsjälland.

Arrangörer på den svenska sidan är arbetsmarknadsförvaltningen i Helsingborgs stad och Arbetsförmedlingen.

Media är mycket välkommen att delta.

För eventuella frågor kontakta:

  • Helsingborg: Martin Olsson, +46 42 103 870, martin.olsson2@helsingborg.se
  • Helsingborg: Alesia Andersen, +46 730 204241, alesia.andersen@helsingborg.se
  • Helsingør: Henrik Weiss, +45 49 28 37 11, hwe25@helsingor.dk
  • Mer information: https://www.helsingborg.se/turatilljobbet

    Facebook event: https://www.facebook.com/events/703192576875779/

    Ämnen

    Regioner


    Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

    Kontakter

    Presstjänsten

    Presstjänsten

    Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55