Gå direkt till innehåll
Foto: Anna Bank
Foto: Anna Bank

Pressmeddelande -

Väldoftande arrangemang på Fredriksdal museer och trädgårdar

Lördag och söndag, 29-30 juni, är det äntligen dags för arrangemanget som stimulerar såväl doftsinnet som blicken för det vackra på Fredriksdal. Tillsammans med Cedergren & Co, Flora Linnea och Sydrosen anordnar Fredriksdal museer och trädgårdar Rosdagar. Under dagarna två blir det således lite extra fokus på områdets rosarium genom rosvandringar, utställningar, rådgivning och försäljning. Under lördagen kommer man även att dela ut Rosenkransen 2019.

Rosdagarna på Fredriksdal är ett vackert och lustfyllt arrangemang som sätter rosen i centrum. Helsingborgs gröna oas förvandlas till en mötesplats för trädgårdmänniskor, rosentusiaster och andra intresserade som vill njuta av härliga dofter, inspirerande guider och vandringar, samt ta del av värdefulla råd och tips kring skötsel och plantering.

Tillsammans med inspiratörer och experter som Mischa Billing, John Taylor och David Carlson kommer rosvandringarna att utgå från olika perspektiv, bland annat design, gastronomi och roshistoria. Vandringarna kommer att hållas mellan 11.00 - 17.00 både lördag och söndag. Förutom inspirerande vandringar i rosariet kommer Fredriksdal trädgårdskafé att flytta in bland rosorna under arrangemangsdagarna och servera fika och lunch inspirerad av den vackra blomman. I herrgården kommer det att bli rådgivning och på området kan man strosa runt på Rosmarknaden och köpa med sig någonting fint hem. Det finns således någonting för alla, stora som små.

För åttonde året i rad delas Rosenkransen ut under arrangemanget på Fredriksdal, en utmärkelse som tilldelas en rosenentusiast som med sin passion för rosor inspirerat till att öka intresset för rosor. Vem det blir i år får man reda på under utdelningen av Rosenkransen 2019, 29 juni klockan 14.00.

Fredriksdal museer och trädgårdar erbjuder även besökaren att gå två dagar men endast betala för en.

För mer information:
Maria Axelsson, projektledare på Fredriksdal museer och trädgårdar.
0702- 10 45 32
maria.axelsson@helsingborg.se

Presskontakt:
Fideli Österström, kommunikatör på kulturförvaltningen.
0709-244 290
fideli.osterstrom@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55