Gå direkt till innehåll
Foto: Anna Granat
Foto: Anna Granat

Pressmeddelande -

Världseliten inom taekwondo till Helsingborg Arena

Den 18–23 februari möts världens främsta taekwondoutövare på Helsingborg Arena för två internationella mästerskap. Först ut är tävlingen Presidents Cup. Därefter avgörs Sveriges första G1 tävling  Helsingborg Open i taekwondo.

Anmälan till de två prestigefulla tävlingarna pågår fortfarande, men prognosen visar att cirka 1700 internationella deltagare samt 500 coacher kommer till Helsingborg 18–23 februari. Det är Helsingborg Convention & Event Bureau som har värvat evenemanget till staden tillsammans med Helsingborgs lokala taekwondoförening Tian Dao. 

2018 arrangerades ett välbesökt SM i Helsingborg och hösten 2019 avgjordes U21 EM i taekwondo på Arenan. I år bjuds det in till två stora världstävlingar under loppet av 6 dagar och ribban för evenemangen höjs ytterligare.

– Vi har genom åren organiserat flera stora tävlingar, nu senast under U21 EM. De här erfarenheterna är värdefulla när vi står inför utmaningen att arrangera två stora internationella tävlingar under en vecka. Satsningen på två mästerskap i följd har resulterat i ett stort intresse från världseliten, säger Pernilla Farmakas Westphal, tävlingsgeneral från Tian Dao.

Att Helsingborg Open i taekwondo är en G1 tävling innebär att resultaten i mästerskapet ger internationella rankingpoäng. Tävlingen är den första G1 turneringen som arrangeras i Sverige vilket väntas bli ett starkt dragplåster till startfältet.

Offentligt finansierande samarbetspartners till evenemangen är Helsingborgs stad och Event in Skåne.

NÄR: Presidents Cup i taekwondo 18–21 februari 2020 och Helsingborg Open i taekwondo 22-23 februari 2020
VAR: Helsingborg Arena

Biljetter säljs på plats och kostar mellan 50 och 100 kronor. 

För mer information:
Pernilla Farmakas Westphal, tävlingsgeneral, taekwondoförening Tian Dao, 0707 51 90 51
Camilla Plate, projektledare Helsingborg Arena, 0733 61 24 30

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Mira Jalamo

Mira Jalamo

Presskontakt Helsingborg Arena & Scen 042-10 38 28 Helsingborg Arena

Relaterat innehåll