Gå direkt till innehåll
Foto: AnnaCarin Isaksson
Foto: AnnaCarin Isaksson

Pressmeddelande -

Varför behöver vi en ny barnrättslag?

1 januari 2020 blir FN:s konvention om barns rättigheter lag i Sverige. Vårt land är ett av världens bästa länder att växa upp i så varför behöver vi en barnrättslag? Dunkers, Bibu Scenkonstbiennal för barn och unga samt Drottning Blankas gymnasielever årskurs 3 arrangerar en lunchföreläsning torsdag 21 november 2019 för att besvara denna viktiga fråga.

Vad innebär barnrättslagen som börjar gälla 1 januari, för vem gäller lagen och vad handlar egentligen barnkonvention om? Hur ser det ut lokalt och hur är det globalt? För att få svar på dessa viktiga frågor möter Dunkersbesökarna barnkonventionsexpert Åsa Ekman och Skandinavens barnkonventionschef Bo Wallenberg enligt programmet nedan:

  • 12.00 – 13.00 Åsa Ekman har i mer än 15 år arbetat med att implementera, genomföra och sprida kunskap om barnkonventionen. Åsa har arbetat i kommuner och även under flera år varit engagerad i Rädda Barnen. Dessutom är hon en skarp berättare.
  • 13.00 – 13.15 Fika för alla. Av och med Drottning Blankas gymnasielever årskurs 3.
  • 13.15 – 14.00 Bo Wallenberg, chef för skandinaviska barnmissionen, har i många år arbetat globalt med att försöka ge barn och unga en bättre uppväxt i Europa, Afrika, och Asien. Han öppnar perspektivet utåt mot resten av mänskligheten och ger oss sin bild av behovet av uppgradering av barnkonventionen i andra delar av världen.

Vad: Lunchföreläsning om barnrättslagen och barnkonventionen
Var:
Dunkers kulturhus, Atriet
När:
21 november 12.00 – 14.00
Hur:
Fri entré

Arrangemangskontakt
Iréne Grahn, drama- och dansproducent, Dunkers kulturhus 0732-31 54 40 iréne.grahn@helsingborg.se

Ingrid Fransson, Bibu. 0723-09 15 13 eller ingrid@bibu.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55