Följ Helsingborgs stad

Vi samlar på HBTQ – hjälp oss

Pressmeddelande   •   Mar 21, 2019 06:00 CET

Foto: Unsplash – Steve Johnson

Kulturmagasinet i Helsingborg har sedan 1909 sökt och samlat in äldre och samtida föremål för att kunna bevara och berätta Helsingborgs historia. Under 2019 och 2020 läggs ett speciellt fokus på att samla in berättelser och föremål på temat HBTQ. Ett perspektiv som i princip är helt obefintligt i Helsingborgs museers samlingar. Kulturmagasinet behöver din hjälp.

HBTQ är en del av Helsingborg och ska givetvis skrivas in i Helsingborgs historia. Insamlings- och dokumentationsprojektet som drivs av Kulturmagasinet heter HBTQ+. Samlandet är tänkt att innehålla historiska berättelser och ting samt saker och historier från vår nutid för kommande generationer. Det som samlas in kan till exempel vara foton, brev, föremål, berättelser, film, webbplatser eller något helt annat. Alla kan hjälpa till med att finna denna saknade pusselbit i Helsingborgs levande historia.

– Vi vill och har ett ansvar i att öka mångfalden av röster och berättelser i Helsingborgs historia men vi behöver helsingborgarnas hjälp. Vi behöver deras berättelser och deras perspektiv för att i framtiden kunna visa kommande generationer hur vårt samhälle såg ut idag och hur det har utvecklats genom åren. Vi hoppas att många kan bidra till att fylla denna kunskapslucka och givetvis finns möjligheten att vara anonym, säger Kulturmagasinets antikvarie, Birgitta Witting.

För att bidra skicka ett mejl till kulturmagasinet@helsingborg.se och märk mailet med ”HBTQ+”

Kontaktpersoner

Anna Bank, fotograf kulturmagasinet Helsingborg. 070-617 45 20 eller anna.bank@helsingborg.se

Birgitta Witting, antikvarie kulturmagasinet. 042-10 45 58 eller birgitta.witting@helsingborg.se

Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.