Gå direkt till innehåll
Wilmer X, Kaliffa och Tove Styrke kommer till sommarens Hx

Pressmeddelande -

Wilmer X, Kaliffa och Tove Styrke kommer till sommarens Hx

Programmet för Hx 2018 börjar ta allt tydligare form. Nu är årets tre första artister klara, en härlig mix av rock, pop och hiphop!

– Det känns verkligen roligt för oss att kunna göra det här artistsläppet med namn som representerar precis den musikaliska bredd och mångfald som vi vill ska prägla hela festivalen, säger Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx.

När Wilmer X kommer till sommarens Hx är det för att fira 40 år som grupp, en musikalisk resa som bjudit fansen på svängig rythm’n’ blues, skitig garagerock, rå blues och poprefränger som lätt etsar sig fast. Nu laddar de för att möta helsingborgspubliken på Gröningen lördagen den 4 augusti.

Säger man Helt seriöst vet alla att det handlar om Kaliffa, Hoffmaestro-medlemmen som med musikaliskt dunder och brak gjort entré på den svenska hiphop- och reggaescenen. Från albumet ”Kalibreraren” blev låtar som Spontanitet, Kalibrera och Kontakt stora hits. Till Helsingborg kommer Kaliffa fredagen den 3 augusti för att fånga publiken från stora scenen på Gröningen.

Den mångbottnade artisten Tove Styrke är inte bara en av Sveriges mest lovande popstjärnor, hennes internationella karriär har också tagit fart. Hon inledde det här året med en turné i USA tillsammans med nyzeeländska världsartisten Lorde. Den 4 maj släpper Tove Styrke sitt tredje album ”Sway” och den 4 augusti spelar hon på Hx från scenen på Henry Dunkers plats.

– Vi ser fram emot att efter hand under våren och sommaren släppa namnen på alla de artister som kommer till Helsingborg och Hx för att bjuda på härliga och förhoppningsvis oförglömliga gratiskonserter under festivalen, säger Nathalie Jarnhäll.

  • Fredag 3 augusti – Kaliffa på Gröningen
  • Lördag 4 augusti - Wilmer X på Gröningen
  • Lördag 4 augusti – Tove Styrke på Henry Dunkers plats

Håll utkik på Hx Facebook och Instagram för kommande programsläpp under våren.

Vi är taggade – hoppas att ni också är det! Berätta för oss vad ni vill se, göra eller smaka, mejla till hx@helsingborg.se

Kontaktperson:
Ulf Dahlström, pressansvarig, Helsingborg Arena & Scen AB, ulf.dahlstrom@helsingborg.se, +46 723 97 07 62.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll