Gå direkt till innehåll
Foto: S.O.J Scenkonstproduktion
Foto: S.O.J Scenkonstproduktion

Ett kammarspel om kvinnoideal över ett sekel

Tid 6 Oktober 2022 19:00 – 21:00

Plats Dunkers kulturhus

S.O.J Scenkonstproduktion har upprätt flera gånger på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Torsdag 6 oktober klockan 19.00 är man tillbaka på kulturhuset igen med ett nytt kammarspel som handlar om förväntningar, oskrivna regler, krav, skuld och skam. Föreställningen heter Rollen vi ärvde och den röda tråden är kvinnoideal över ett sekel.

- Det här är en berörande och tankeväckande föreställning som öppnar upp för reflektioner kring kvinnors historia, säger Matilda Dahl, projektledare på Dunkers kulturhus.

Alla växer vi upp och förändras över tiden. I Rollen vi ärvde reflekterar Sara Ekman och Sofia Söderberg över vår egen generations bild av kvinnan. Med humor och allvar, dans och musik på scenen synar man kvinnoideal och de förebilder i historien som har format dagens kvinnor.

Medverkande på scen är Sara Ekman och Sofia Söderberg. Sara Ekman är utbildad på Balettakademien och har arbetat både internationellt och i Sverige. Sofia Söderberg är musiker och sångerska, som har gjort sig ett namn som dirigent inom vokalmusik. Sofia har belönats med flera priser och utmärkelser världen över.

Rollen vi ärvde spelas 6 oktober klockan 19.00 i Teatersalen på Dunkers kulturhus. Föreställningen är entrébelagd och ordinarie biljett kostar 150 kronor. Biljett köps i entrén på Dunkers kulturhus eller online via Dunkers kulturhus webbplats.

S.O.J Scenkonstproduktion har tidigare uppträtt på Dunkers kulturhus med Carpe diem … Eller när är det för sent att starta punkband? (2022), Anchor´s Away (2020), Med feeling för julkänsla (2018) och Smashing – en kärleksfull betraktelse av tenniskonsten (2017).

Arrangemangskontakt:
Matilda Dahl
matilda.dahl@helsingborg.se
0723-83 46 67

Presskontakt:
Göran Svensson
goran.svensson@helsingborg.se

0732- 31 50 36

Kategorier

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55