Gå direkt till innehåll
Foto till höger: Mikael Tannus (Conny Palmkvist)
Foto till höger: Mikael Tannus (Conny Palmkvist)

Skelett och röda nejlikor på Dunkers kulturhus

Tid 2 Februari 2022 18:30 – 6 April 2022 20:00

Plats Dunkers kulturhus

I en stad som är flera hundratals år gammal finns det oftast mycket att berätta om. Lokalhistoriska föredrag på Dunkers kulturhus kastar ljus på historiska händelser i Helsingborg. Föredragen leds av inbjudna föreläsare och under vårsäsongen kommer författaren Conny Palmkvist och pratar om sin bok Sundets röda nejlikor. Det blir också ett föredrag om de medeltida helsingborgarnas hemligheter.
Lokalhistoriska föredrag arrangeras på Dunkers kulturhus i samarbete med Helsingborgs museiförening och Studiefrämjandet.

Vilka var de medeltida helsingborgarna?
2 mars 18.30
Med nya metoder och analyser kan man i dag få mer information om människor som levde under medeltiden. Caroline Ahlström Arcini, fil. dr. i medicinhistoria, talar om helsingborgarnas liv i det medeltida Helsingborg utifrån de tillvaratagna skelett som bevarats i magasin efter arkeologiska utgrävningar.

Sundets röda nejlikor
6 april 18.30
Författaren Conny Palmkvist berättar om sin bok Sundets röda nejlikor. Det är en bok som gestaltar medmänsklighet och anständighet under en period då flykt och krig var ständigt närvarande. Boken handlar om hur skepparen Erling Kjaer, som på nätterna kryssade över Öresund mellan minfält och tyska jagare, lyckades forsla över nästan 1 500 motståndsmän och flyktingar till Sverige.
Conny debuterade 2005 med den uppmärksammade dokumentärromanen Hej då, allihopa. Han har skrivit flera böcker sedan debuten och har tilldelats olika priser och stipendier, bland annat för Sundets röda nejlikor.

Biljetter säljs på Dunkers kulturhus och online via Ticketmaster.
Besökare kommer att behöva visa upp ett giltigt vaccinationsbevis och giltig legitimation för att deltaga på föredragen. Mer information om aktuell information kring covid-19 och vaccinationsbevis finns på Dunkers kulturhus webbplats.

Arrangemangskontakt:
Jenny Fridh
utställningspedagog Dunkers kulturhus
jenny.fridh@helsingborg.se
0732-31 53 60

Presskontakt:
Tommy Esbjörnsson
tommy.esbjornsson@helsingborg.se
0706-77 48 73

Kategorier

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55