Gå direkt till innehåll
En förälskad kanin i föreställningen Popcorn och rufs. Foto: Emma Roosling.
En förälskad kanin i föreställningen Popcorn och rufs. Foto: Emma Roosling.

Söndagsscen med teater, dans och musik för barn och unga

Tid 30 Januari 2022 15:00 – 10 April 2022 16:00

Plats Dunkers kulturhus

I vårens föreställningar säger vi hej till blyga clowner, Siv och Sam slår knut på sig själva och Hetty och Betty försöker vara fina. Det blir också teater om en ängslig lillebror och hans kaxiga storasyster och en stor föreställning om mitt och ditt för de allra minsta. Vi möter även Hans och Greta och en hjälpsam fågel, två kaniner som upplever kärlek vid första ögonkastet och vi lyssnar på en rolig musikal om återvinning.

30 januari 15.00
Fin i kanten med Expressteatern
Hetty och Betty försöker vara fina. Deras relation utvecklas från tävlan och avundsjuka till samförstånd. Däremellan händer allt från kuddkrig till en naturkatastrof. Det här är en lekfull mimföreställning som synliggör människans drömmar och känslor (från 5 år).

6 februari 15.00
Siv och Sam med Teater Tilt
Siv och Sam är två vänner som lätt trasslar in sig i vardagen. Men vad händer när Sam plötsligt försvinner i tvätten och ett spöke dyker upp? En varm och rolig tillsammanslek där kroppen står för berättandet och musiken tar oss till stumfilmens värld (från 3 år).

13 februari 13.00 och 15.00
MAX med Teater sagohuset
En föreställning om Bollen, Bilen, Lampan men också om Orden, Färgerna och Melodin. Det handlar om mitt och ditt, här och där och dumma saker som inte gör som man vill. (1–3 år).

23 februari 15.00
Lovteater: Hans och Greta med Big Wind
Med humor, sång och en stark känsla för rättvisa tar sig Big Wind an den klassiska folksagan om Hans och Greta. Här ryms stora frågor och ännu större känslor men också en häxa, en hjälpsam fågel och ett lyckligt slut (från 6 år).

6 mars 13.00 och 15.00
Oj, nu blev jag lite blyg med Dotterbolaget
En clownföreställning om att våga ta plats och göra sin röst hörd. Det handlar också om hur blyg man kan bli och hur pinsamt det kan kännas när det blir fel. Här möter vi Lange och Misslin som ska sjunga tillsammans, ett monster med bebisröst och tolken som äter upp Finland (från 6 år).

13 mars 15.00
Popcorn och rufs med Ölands dramatiska teater
En liten kanin får syn på en annan kanin och från den stunden är ingenting sig likt. Kaninen blir stum, den blir lite yr och måste lägga sig ner en stund. Till sist måste den skriva en dikt. Bara måste … kaninen är kär. Pjäsen bygger på en bok av Ulf Nilsson (från 5 år).

3 april 15.00
Firma masker och magi med Riksteatern
En ängslig lillebror och hans kaxiga storasyster väljer en helt ny väg hem från skolan. De upptäcker affären Firma Masker & Magi. Här finns fantastiska uppfinningar och konstiga masker och ett väldigt hemligt labb. En föreställning som sätter tankar och känslor i rörelse (7–11 år).

10 april 15.00
Återvinningscentralen med Teater Martin Mutter
En musikalisk komedi om sopsortering, klimatångest, civilkurage och omtanke. Vi får träffa Ulrika och Erika som arbetar på en återvinningscentral och lyssna när de möter olika typer av slängare varje dag. Vissa är arga, andra är rädda och det finns till och med dem som inte sorterar (från 7 år).

Entré: 60 kronor. Biljetter online via ticketmaster eller i Dunkers kulturhus biljettkassa, 042-10 74 00. Biljettsläpp 27 december klockan 10:00.

Arrangemangskontakt:
Matilda Dahl
Programproducent
0723-83 46 67
Matilda.Dahl@helsingborg.se

Presskontakt:
Göran Svensson
0732-31 50 36
goran.svensson@helsingborg.se

Kategorier

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55