Gå direkt till innehåll
Florenta Constantina Voda Ganios, undersköterska inom hemvården, kan nu titulera sig som "Årets handledare 2022".
Florenta Constantina Voda Ganios, undersköterska inom hemvården, kan nu titulera sig som "Årets handledare 2022".

Nyhet -

Årets handledare 2022 finns i hemvården i Helsingborgs stad

Vi säger grattis till Florenta Constantina Voda Ganios som fått utmärkelsen Årets handledare 2022. Florenta arbetar som undersköterska inom hemvården i Helsingborgs stad och har vid sida av det rollen som handledare på sin enhet. Det innebär att hon vägleder unga studenter som är på väg in i vård- och omsorgsyrket och det med sådan bravur att hon nu förärats med en titel.

Priset "Årets handledare" utses varje år av Vård- och omsorgscollege, en förening som samlar 235 kommuner och 19 regioner för att trygga kompetensförsörjningen inom vård och omsorg. Över hela Sverige utbildar de handledare som i sin tur får blivande medarbetare att växa in i sina yrken. Just i år fick man in rekordmånga nomineringar till titeln, vilket visar på ett ökat intresse för handledarens viktiga roll. För Florenta känns priset som ett fint kvitto på att det arbete hon lägger ner är bra.

– Utnämningen till Årets handledare 2022 känns hedrande och jag är oerhört glad. Jag ger verkligen 100 procent i mitt arbete som handledare till våra elever. Jag vill att de ska lyckas, de är ju våra framtida kollegor, säger Florenta.

Rekyterat vikarier

Florentas handledning har bidragit till att många elever blivit vikarier i verksamheten, ett välkommet tillskott då det behövs personal inom hemvården. Enligt Florenta är det är viktigt att lyfta rollen som handledare.

– Vi är viktiga nyckelpersoner för eleven på arbetsplatsen, men också för de som anordnar utbildningar. Vi är inte bara elevens stöd och förebild utan bidrar även till att arbetsplatsen och branschen får nya och kunniga medarbetare. En fungerande handledning bidrar till att göra arbetsplatsen attraktiv, så att vi kan behålla bra kompetens i verksamheten, säger Florenta.

Florenta nominerades av sina egna kollegor på hemvårdsenheten och enhetschefen Dennis Smajic är inte förvånad.

– Hon är en fantastisk handledare, både till sina elever men också till sina kollegor som lär sig handledarskapet. Hon är lugn, har tålamod och ser betydelsen i att vi tryggar vår kompetensförsörjning, säger Dennis Smajic, enhetschef inom hemvården i Helsingborgs stad.

Florenta Constantina Voda Ganios har firats i flera omgångar. Dels av sina egna kollegor på enheten, på Vård- och omsorgscolleges rikskonferens i Stockholm och även här hemma av vård- och omsorgsförvaltningens ledning.

För mer information kontakta:
Dennis Smajic, enhetschef hemvården i Helsingborgs stad
dennis.smajic@helsingborg.se, telefon 042-10 67 39

    Juryns motivering till Årets handedare 2022:
    ”Florenta visar ett stort engagemang för elever och skapar en trygg och humoristisk miljö för alla runt omkring sig. Hon brinner för att lära sig mera och för att lära ut sina kunskaper. Hon är tydlig, läser av eleverna och uppmuntrar dem att klara saker de inte känner att de klarar av. Hon följer upp och talar om förbättringsområden. Hon är både språkombud och handledare steg 3. Hon ser till helheten och bidrar till kompetensförsörjning på enheten. Många av eleverna har blivit vikarier i verksamheten.”

    Ämnen

    Regioner

    Kontakter

    Presstjänsten

    Presstjänsten

    Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55