Gå direkt till innehåll
Elever på International School of Helsingborg är igång med att spraya hundratals skor med silverfärg.
Elever på International School of Helsingborg är igång med att spraya hundratals skor med silverfärg.

Nyhet -

Elever på International School of Helsingborg väcker socialt engagemang med annorlunda installation mot dödligt våld mot kvinnor

Engagemanget för gömda kvinnor är stort bland elever och lärare på grund- och gymnasieskolan ISH i Helsingborg, som till och med har samhällsengagemang på schemat. Nu vill elever och lärare sätta extra fokus på det dödliga våldet mot kvinnor och få helsingborgarna att agera.

Elever vill synas för de gömda kvinnornas skull
Slitna skor av silver har blivit symbolen för den tysta proteströrelse som syns runt om i landet och på sociala medier.

-Men vi vill inte vara tysta. Vi vill ju både synas och höras, så att fler blir medvetna och engagerar sig för de gömda kvinnorna och deras barn, säger grundskoleeleven Adam Bondar.

-Vårt mål är att samla in hundratals par skor till en enorm installation som vi presenterar utanför skolan på tisdag 8 juni klockan 10-12. Och engagerade helsingborgare är också välkomna att vara med. Vi har vackra skor, söndriga skor, vi har högklackat och morgontofflor, som vi sprayar med silverfärg. Det kommer att bli jättespännande, utbrister gymnasieeleven Sofie Penkova.


Samhällsprojekt som ger avtryck
- Våldet mot kvinnorna påverkar oss alla. Alla har vi någon i vår närhet eller känner till någon som blivit utsatt, så det här samhällsprojektet har verkligen fått igång eleverna. De ville vara med och få till den här installationen. Och göra avtryck, berättar läraren Marie Graff.

Samhällsnytta en grundpelare för skolan
Att hjälpa eleverna att uppfylla både sina drömmar och påverka andra människor längs vägen, det är skolans viktigaste uppdrag, menar Marie.

-Vi vill få eleverna att vara aktiva och själva agera. Att inspirera eleverna att göra världen ännu bättre. Därför är samhällsnyttan en grundpelare i vår utbildning och Gömda kvinnor-projektetär ett av våra många exempel.

Nyfiken och vill veta mer?
Marie Graff, lärare på International School of Helsingborg
MarieAnne.Graff@helsingborg.se, 0727-13 86 88

Note: our students and staff speak English at our school, although many students can speak Swedish.

International School of Helsingborg - Education for a Better World
internationalschool.helsingborg.se

International School of Helsingborg är en del av Helsingborgs stads skolor, som är det gemensamma namnet på våra drygt 120 kommunala grundskolor, förskolor, särskolor och gymnasieskolor. Här jobbar tusentals medarbetare för att hjälpa vartenda barn att lyckas. Tillsammans skapar vi den bästa skolan för varje barn och elev. helsingborg.se/hss

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55