Gå direkt till innehåll
Visuella uttrycket för Tredagarskortet är skapat av Caroline Flindt.
Visuella uttrycket för Tredagarskortet är skapat av Caroline Flindt.

Nyhet -

Ett nytt upplevelsekort för kulturbesökaren ser sommarens ljus

I ett samarbete med Familjen Helsingborg har Helsingborgs stad tagit fram ett nytt upplevelsekort för besökare som vill ta del av kultur i nordvästra Skåne. Tredagarskortet, som produkten heter, ger fri entré till tolv kulturplatser i nordvästra Skåne tre dagar i följd och kostar 200 kronor. Kortet som kan köpas och nyttjas i juni, juli och augusti ger besökare fri entré till bland annat Sofiero slott och slottsträdgård, Höganäs museum och konsthall, Ängelholm flygmuseum, Birgit Nilsson museum och Dunkers kulturhus.

Helsingborgs stad och Familjen Helsingborg har tidigare haft ett liknande samarbete under sommarperioderna och för ungefär tio år sedan fanns det ett tvådagarskort i Helsingborg. Men Dennis Nilsson, som är projektledare på kulturförvaltningen i Helsingborg, menar att Tredagarskortet är fyllt med nya förutsättningar:

– Åker man på en weekend, hälsar på bekanta eller hemestrar i nordvästra Skåne är detta ett klockrent alternativ för att uppleva kultur. Det finns en bredd i kortet, både geografiskt och innehållsmässigt, som är svårslagen. Blir spännande att se hur den tas emot. Vi kommer utvärdera efter sommaren och förhoppningen är att kortet ska kunna leva vidare även utanför sommarmånaderna.

Med Tredagarskortet kan man besöka konsthallar, museum, historiska parker och vackra trädgårdar när Skåne är som vackrast. Dessutom startar försäljningen av kortet lagom till att stadsmässan H22 City Expo drar igång.

– Det finns en samarbetsvilja i Familjen Helsingborg, internt i Helsingborgs stad och mellan näringsliv och stad som gör denna produkt attraktiv. Kulturen i nordvästra Skåne är superviktig för regionens attraktivitet och Tredagarskortet blir en slags nyckel för besökare, och även hemestrande, allt det fina som vi värderar så högt. Vi hoppas på att kunna utveckla Tredagarskortet ytterligare med ett innehåll som är aktuellt och attraktivt året runt. Och att denna tredagarsresa börjar när H22 City Expo går av stapeln känns som en spännande möjlighet, säger Anette Lindstrup, näringslivsutvecklare i Helsingborgs stad.

Platser som ingår i Tredagarskortet
Birgit Nilsson museum
Dunkers kulturhus
Fredriksdal museer och trädgårdar
Helsingborgs idrottsmuseum
Höganäs museum och konsthall
Järnvägens museum
Kärnan
Ljungbyheds militärhistoriska museum
Plastens hus
Sofiero slott och slottsträdgård
Tomarps kungsgård
Ängelholms flygmuseum.

Här kan Tredagarskortet köpas
Tredagarskortet kan köpas på samtliga platser där kortet kan nyttjas. Kortet kan också köpas hos följande återförsäljare:
Turistbyrån Båstad
Turistbyrån Ängelholm
Hjortsby Torp
Travelshop
Hotel Good Morning+ Helsingborg
Höganäs bibliotek
Clarion Hotel SeaU
Väla infocenter

All information om Tredagarsortet finns att hitta på kulturkortet.se/tredagarskortet


Kontaktpersoner

Dennis Nilsson, pressansvarig projektledare på kulturförvaltningen i Helsingborgs stad.
0732-31 50 78 eller dennis.nilsson@helsingborg.se

Anette Lindstrup, näringslivsutvecklare stadsledningsförvaltningen i Helsingborgs stad.
0732-31 57 99 eller anette.lindstrup@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55