Gå direkt till innehåll
Foto: Zoran Luka
Foto: Zoran Luka

Nyhet -

Fem gånger miljökonst med konstnären Zoran Luka

Zoran Luka är en Helsingborgskonstnär som kombinerar återvinning och naturens egna material i konsten. Nu bjuder han, Fredriksdal museer och trädgårdar med stöd av visionsfonden in till en kreativ verkstad med naturen som utgångspunkt. Fem tillfällen för alla åldrar.

Zorna Luka föddes på Balkan, tog vägen via Danmark och bor idag i Helsingborg. Skulpturer (främst i brons), 3D-skrivarkonst och miljökonst är hans främsta uttrycksområden. Förutom sitt egna skapande håller Zoran i workshops och assisterar andra konstnärer.

Workshop – Förfina och förmultna
Vid fem tillfällen arrangeras workshop i miljökonst på Fredriksdal museer och trädgårdar. Ett kreativt tillfälle där naturen är ateljén. Workshopen tillsammans med Fredriksdal och Zoran Luka riktar sig till såväl yngre som vuxna. Det kommer skapas fritt av naturmaterial som finns i närmiljön. Förutom att skapelserna kommer ge ett visuellt intryck på Fredriksdal får de också en viktig roll för biodiversiteten och det naturliga samspelet på Fredriksdal. Det vill säga konsten som skapas och får sin plats på Fredriksdal bidrar i ett senare förmultningsskede till återförsel av biologiskt material till naturens egna kretslopp.
Det finns ett begränsat antal platser och vill man delta anmäler man sig till zoranlukafred@gmail.comWorkshoptillfällen nedan:

8 oktober 14.00-16.00
22 oktober 14.00-16.00
12 november 14.00-16.00
26 november 14.00-16.00
3 december under Jul på Fredriksdal 11.00-16.00 (entré: 120 kronor vuxna, gratis för barn & unga upp till 18 år och med Kulturkort).

Läs mer om Zoran: https://zoranluka.com


Kontaktpersoner

Zoran Luka, konstnär. zoranlukafred@gmail.com

Maria Axelsson, projektledare Fredriksdal museer och trädgårdar.
0702-10 45 32 eller maria.axelsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55