Gå direkt till innehåll
Fredriksdalssäsongen öppnar med påskjakt och ett säsongslångt firande

Nyhet -

Fredriksdalssäsongen öppnar med påskjakt och ett säsongslångt firande

Även om vårvädret inte vittnar om vårens antågande kommer här ett säkert vårtecken. Fredriksdal museer och trädgårdar öppnar för säsongen och det med sitt sedvanliga påskfirande. Det är en familjefest att se fram mot lite extra i år då friluftsmuseet firar 100 år, vilket kommer att märkas på museiområdet under hela säsongen.

Torsdag 6 april är det dags att väcka barnens favorit, häxan Kvasthilda, ur sin sömn och hänga med på hennes kluriga påskjakt. Hon väcks klockan 11.30 på stora gräsmattan i stadskvarteret. I denna jakt får besökarna bland annat hjälpa till att räkna ihop hur många kycklingar häxan har gömt längs vägen och fem dragna vinnare får en fin vårpresent efter påsken. Med häxdans och spelemän blir detta en stämningsfull start på påsken. Givetvis kan man också pynta sitt påskris, springa kvastrace och rulla ägg när Fredriksdal öppnar för säsongen.

Information och tider för Påskjakten

En säsong med fest och firande i fokus
Gisela Trapp, som donerade Fredriksdal till Helsingborg, skulle fyllt 150 år i år. Hon är en oerhört viktig kulturpersonlighet som har betytt mycket för Helsingborg och för Sveriges kulturliv. Det är i år dessutom 100 år sedan portarna slogs upp till friluftsmuseet, vilket kommer att kännas och synas genom hela säsongen.

– Fantastiskt att fira 100 år och öppna grindarna för en ny säsong med fest och firande i fokus. Påsken är verkligen ett härligt avstamp för den nya säsongen som också känns spännande på flera sätt. Extra kul är till exempel att vi i år kan erbjuda högklassiga kurser och workshops inom konsthantverk, byggnadsvård och mathantverk; fint också att några är kopplade till årets utställningar, säger Maria Axelsson som är projektledare på Fredriksdal museer och trädgårdar.

Mer om säsongen på Fredriksdal och detaljer kring årets program finns på fredriksdal.se

Kontaktpersoner

Påskjakten: Åsa Hässlekvist, kulturpedagog Fredriksdal museer och trädgårdar.
0703-93 45 63 eller asa.hasslekvist@helsingborg.se

Öppning och säsong: Maria Axelsson, projektledare Fredriksdal museer och trädgårdar.
0702-10 45 32 eller maria.axelsson@helsingborg.se

Dennis Nilsson, pressansvarig kulturförvaltningen Helsingborgs stad.
0732-31 50 78 eller dennis.nilsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55