Gå direkt till innehåll
Många vill göra skillnad

Nyhet -

Många vill göra skillnad

Nystartade volontärcenter får många intresseanmälningar men vill ha in fler.

Volontär- eller frivilligarbete innebär att göra en insats för andra människor utan att få betalt för det. Helsingborgs stads volontärcenter samordnar den som vill bli volontär med ett uppdrag inom staden. Som volontär kan man engagera sig inom flera olika områden. Volontärcenter hette tidigare frivilligcentralen men i måndags blev det nya namnet klart.

- Målet är att väcka förnyat intresse och öka kännedomen om verksamheten. Med namnbytet vill vi signalera ett nytt arbetssätt och visa att det är mer än en omstart av en tidigare verksamhet. Volontär är lättare att förstå för den som inte har svenska som modersmål och breddar de traditionella målgrupperna, säger Cecilia Zettersten, en av två medarbetare vid volontärcenter.

Under Hx visade volontärcenter upp sig på Sundstorget och kände då av ett stort intresse bland helsingborgarna. Den omfattande medierapporteringen om flyktingsströmmen från Syrien har också bidragit till vilja att engagera sig och även spillt av sig på volontärcenter.

- Många hör av sig och visar intresse för verksamheter där man kan hjälpa en nyanländ flykting att komma in i samhället. Vi försöker ta vara på varje önskemål och kan erbjuda en rad olika uppgifter, alla goda krafter är viktiga! Vi arbetar också nära stadens kompisnätverk (kompisnätet) som satsar på att bygga långsiktiga vänskapsrelationer mellan nyanlända och svenskar, säger Ragnar Mattsson vid volontärcenter.

För att få mer information om volontärcenter kan man ringa kontaktcenter och be att få tala med volontärsamordnarna. Mer information finns också på www.helsingborg.se

Mer information

Cecilia Zettersten, volontärsamordnare tel 042-10 58 54

Ragnar Mattsson, volontärsamordnare tel 042-10 58 55

Chirin Ibrahim, kompisnätet, tel 042-10 51 70

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55