Gå direkt till innehåll
Ny chans att besöka 1972-lägenheten på Drottninghög

Nyhet -

Ny chans att besöka 1972-lägenheten på Drottninghög

Innovationsprojektet 72 på H22 blev en framgång för Helsingborgs stad under stadsmässan H22 City Expo. Lördag 16 september passar man på att öppna dörren till lägenheten ännu en gång. Det är fri entré för alla.
- Lägenheten är ett fantastiskt sätt att besöka historien och samtidigt fundera över samtiden, men det är också ett paradis för alla som gillar inredning, formgivning och retrodesign från 1970-talet, säger Anja Petersen, utställningspedagog på Dunkers kulturhus.


Det var svunna tider som vann kampen om besökarnas intresse under Helsingborgs innovationsmässa H22 City Expo. Lägenhetsmuseet, som skapats tillsammans med tidigare boende och boende på Drottninghög i Helsingborg, håller öppet mellan klockan 11.00–17.00 lördag 16 september.

Lägenheten är utrustad med tidsenliga tapeter, nybonat parkettgolv, ryamattor och en tv med två kanaler. Här finns inga montrar och inga skyltar med information om att man inte får lov att röra utställningsobjekten. Här befinner man sig mitt i historien och får lov att vila en stund i soffan, bläddra i fotoalbumen, läsa tidningen, kika i köksskåpen eller samtala kring köksbordet med andra tidsresenärer.

Lägenheten finns på Grönkullagatan 43 C i Helsingborg. Man hälsar både gamla och nya besökare välkomna. Anja Petersen fyller på:

- Det hör inte till vanligheterna att tidshoppa en helt vanlig lördag i september. Men nu är 1970-talet redo igen. Koppla ner från framtiden och återhämta dig i ett färgglatt förr.

Arrangemangskontakt:
Anja Petersen
Anja.petersen@helsingborg.se
0732-31 17 75


Presskontakt:

Paul Svensson
paul.svensson@helsingborg.se
073-231 57 36

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55