Gå direkt till innehåll
Praliner, påtår och politik

Nyhet -

Praliner, påtår och politik


Unga som vill diskutera viktiga frågor över en fika är välkomna till Praliner, Påtår och Politik som har premiär på Dunkers Kulturhus den 18 februari. Detta är ett nytt initiativ som drar igång för unga samhällsintresserade i Helsingborg. Temat för första träffen är mänskliga rättigheter och diskriminering.

Praliner, påtår och politik kommer att arrangeras vid flera tillfällen under året och gemensamt för alla träffar är att de tar upp teman som är relevanta att prata om ur både ett svenskt och ett internationellt perspektiv. Övervakning och integritet samt yttrandefrihetens gränser är några av de ämnen som kommer dyka upp på den första träffen.

– Idag finns det relativt få politiskt obundna forum där unga kan mötas och diskutera samhällsfrågor och politik. Samtidigt är intresset och engagemanget hos just unga stort. Med det här arrangemanget vill vi skapa en mötesplats där man under lättsamma former kan träffas för att diskutera med andra säger Karin Falk, samordnare för Europa Direkt Skåne Nordväst.

Den som deltar behöver inte ha några särskilda förkunskaper i ämnet utan varje träff kommer att inledas av en expert som introducerar ämnesområdet. Vid första tillfället är det Antidiskrimineringsbyrån som guidar deltagarna rätt i ämnet. Efter introduktionen presenteras diskussionsfrågorna och deltagarna får själv välja vilka frågor de tycker är mest intressanta att prata om.

Datum: onsdag den 18 februari

Tid: klockan 16:30–18:00.

Plats: Dunkers kulturhus, RumEtt.

Anmälan: Fri entré. Vi bjuder på fika med veganskt alternativ. Anmäl allergier till lina.reimers@helsingborg.se senast den 11 februari.

Arrangörer: Europa Direkt Skåne Nordväst och Dunkers kulturhus, RumEtt.

Mer information
Karin Falk, samordnare Europa Direkt Skåne Nordväst 072-964 95 80

Foto: Lina Reimer

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55