Följ Helsingborgs stad

U21-landslaget möter Island på Olympia

Nyhet   •   Sep 18, 2019 10:50 CEST

Den 12 oktober blir det en spännande EM-kvalmatch på Olympia när Sveriges U21-landslag i fotboll möter Island. Efter förlust i första kvalmatchen mot Irland, har seger i den här matchen blivit ännu viktigare för det fortsatta kvalet.

Återigen gästas Helsingborg och Olympia av svenska U21-landslaget i fotboll. Den här gången är det Island som står för motståndet i en match som har stor betydelse för Sveriges möjligheter till fortsatt avancemang till EM.

Helsingborgs stad strävar efter att bygga ett långsiktigt samarbete med Svenska Fotbollförbundet med ambitionen att Olympia ska bli U21-landslagets hemmaarena. Det finns också en uttalad ambition att landslagsmatcherna på Olympia ska fungera som en inspirerande upplevelse för unga fotbollsintresserade ungdomar runt om i nordvästra Skåne. Kanske sitter det framtida landslagsspelare på läktarna den 12 oktober.

- Vår ambition är att inspirera unga människor genom att kontinuerligt genomföra U21-landskamper i Helsingborg och på Olympia. Landslagets spontanbesök hos lokala idrottsföreningar vid förra besöket uppskattades enormt och ligger helt i linje med vår ambition. Nu hoppas jag att Helsingborg sluter upp bakom vårt landslag och hejar fram dem på Olympia den 12 oktober, säger Johan Lundell, chef Helsingborg Convention & Event Bureau.

- Att vi valt att återvända till Helsingborg med vårt U21-landslag är tack vare de fantastiska förutsättningarna vi får under vår vistelse här. Hotell, träningsplaner, matcharena, allt är optimalt för oss. Vi känner även att Helsingborgs stad verkligen vill att vi kommer hit och spelar våra matcher. Nu önskar vi att det kommer mycket folk på matchen som kan heja fram Sverige till en seger mot Island, säger Christian Thunholm, evenemangsansvarig U21 på Svenska Fotbollförbundet.

Ytterligare information:

Christian Thunholm, evenemangsansvarig U21, Svenska Fotbollförbundet

Mobil: 0703-92 79 55

Johan Lundell, chef Helsingborg Event & Convention Bureau

Mobil: 0768-89 91 58