Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

1,8 miljoner kronor till fria kulturlivet i Helsingborg

Kulturnämnden i Helsingborg fördelar 1,8 miljoner kronor till projekt och utvecklingsinsatser inom kulturområdet. Det är resultatet av årets andra fördelning av projektstöd och av en extra utlysning av kulturstödsmedel till fristående kulturorganisationer med anledning av pandemin.

11 kulturprojekt inom en rad olika områden, såsom film, konst, dans och teater, har beviljats totalt 750 000 kr. Projekten genomförs över hela kommunen, i staden såväl som på landsbygden. Fördelningen av kulturstöd tar sin utgångspunkt i stadens kulturprogram och dess tre utvecklingsområden: Hela Helsingborg, Helsingborg i världen och Helsingborg skapar och producerar.

Kulturnämndens ordförande Cecilia Engström kommenterar (KD):

- Vi ser att söktrycket ökar med många ansökningar av hög kvalité och med god variation. Det är glädjande. Stadens nya kulturprogram tydliggör våra ambitioner och lyfter insatser riktade mot våra fria kulturaktörer, amatörer såväl professionella. Reformarbete som nu gjorts tycker vi oss redan se slå igenom i intresset för våra utlysningar.

Förutom utvecklingsstöd tilldelas 14 kulturföreningar och fristående kulturorganisationer drygt en miljon kronor i ett särskilt Coronastöd. Bakgrunden är pandemins påverkan på kulturen med inställda arrangemang och förlorade uppdrag.

– Många kulturorganisationer och professionella kulturaktörer har det synnerligen utmanande i dessa coronatider. Insatsen som kulturnämnden gör är ett led i att långsiktigt stödja de fria kulturlivet i staden – också helt i linje med kulturprogrammet. Dessutom har vi haft en utlysning av tio arbetsstipendier för professionella kulturaktörer som nu är under beredning, fortsätter Cecilia Engström

Kontaktpersoner

Cecilia Engström, kulturnämndens ordförande, (KD), Helsingborgs stad.
0736-83 99 90 eller cecilia.engstrom@helsingborg.se

Mats Hallberg
Biträdande förvaltningschef Kulturförvaltningen Helsingborgs stad.
0730-28 22 53 eller mats.hallberg@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll