Gå direkt till innehåll
3x3 basket till Helsingborg i 3 år

Pressmeddelande -

3x3 basket till Helsingborg i 3 år

Streetbasket, eller 3x3 som sporten officiellt kallas, har de senaste åren haft ett stort genombrott i Sverige. Helsingborgarna kan se fram emot att Sverigetouren i 3x3 spelas i staden de kommande tre åren.

- Vi är glada för att välkomna 3x3 basket till Helsingborg tre år framöver. Det är ett resultat av vårt arbete med att aktivt värva evenemang till staden, säger Malin Erlandsson, Helsingborg Convention & Event Bureau.

Avtal med förbundet har tecknats om att gruppspel i Sverigetouren 3x3 spelas i Helsingborg 2016-2018. Närmast äger tävlingen rum 5-6 augusti, mitt under stadsfesten Hx.

– Vi var väldigt nöjda med eventet i Helsingborg i fjol, mycket tack vare det professionella bemötandet från Helsingborg Convention & Event Bureau. Vi fick också ett gott mottagande av helsingborgarna, säger Elin Hernerfors, projektledare för 3x3 på Svenska Basketbollförbundet.

Svenska Basketbollförbundet anordnar sedan 2012 Sverigetouren i 3x3, en kringresande tävling i streetbasket med flertalet kvalificerande stopp och en stor final i mitten av augusti. Gruppspelet inleds 5 augusti, under stadsfesten Hx, och pågår under två högintensiva dagar med slutspel under lördagskvällen.

– Sverigetouren i 3x3 är ett perfekt tillfälle för helsingborgarna att få se toppbasket under festliga former mitt i city. Intensiteten i de korta matcherna och närheten till spelarna gör det till en klockren publiksport, säger Elin Hernerfors.

Om Sverigetouren i 3x3
3x3 är en strukturerad form av streetbasket, framtagen av det internationella basketförbundet FIBA. Två lag med tre spelare i varje spelar mot varandra på en plan som är lika stor som en halv vanlig basketplan samtidigt som en DJ spelar musik och en speaker underhåller.

Om Helsingborg Convention & Event Bureau
Helsingborg Convention & Event Bureau arbetar aktivt för att fler och större evenemang och kongresser förläggs i Helsingborg. Läs mer på helsingborgceb.com

För mer information:
Malin Erlandsson, Helsingborg Convention & Event Bureau, 072-974 83 99
Elin Hernerfors, projektledare, Svenska Basketbollförbundet, 3x3@basket.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Helsingborg är platsen för skapande och engagemang. Här finns möjligheterna för dig som vill utveckla och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll