Gå direkt till innehåll
Foto: Bohuslän Big Band
Foto: Bohuslän Big Band

Pressmeddelande -

Artister, storband och gratis lunchkonserter

Dunkers musikhöst är kraftfullt. Förutom onsdagars livekonserter i RumEtt, affischnamnen i ”Dunkers Big 5” och framtidens stjärnor i ”Jag var där” så presenteras nu Håkan Brinck med Helsingborgs storband, Lyöstraini med Bohusläns Big Band samt fem gratis lunchkonserter.

1959 bildades Helsingborgs storband, som sedan dess gjort många konserter i vårt avlånga land, både med dans och underhållningsmusik. 23 september spelar storbandet, under ledning av Mats Bengtsson, tillsammans med showlegendaren och Elvistolkaren Håkan Brinck. Konserten innehåller en mix av rock ´n roll, balladmusik, swing och mäktig storbandsklang. Läs mer

9 november bjuds det på ett unikt musiktillfälle där Bohusläns storbandsmusik möter Anders Jormins konstmusik och Karin Nakagawas japanska influenser, i kombination med sång av Lena Willemark. Konserten har två delar, där den första delen består av två orkesterverk komponerade av Anders Jormin. I del två hörs Lyöstraini (kontrabas, koto, röst och violin) och Bohuslän Big Band i musik som arrangerats och komponerats av Anders Jormin. Läs mer

Gratis lunchkonserter
I höst kan du återigen kombinera din lunch med musik från morgondagens stjärnor. Malmö musikhögskola och Sundsgården musiklinje för står för fem lunchkonserter med olika teman. 25 september är det tema jazz, 2 oktober piano, 6 november gitarr och sång, 13 november kammarmusik och 4 december folkmusik.

Arrangemangskontakt:Fredrik Öjbro, kultursamordnare på Dunkers kulturhus.
073-231 15 60 eller fredrik.ojbro@helsingborg.se

Presskontakt:
Dennis Nilsson, Pressansvarig kulturförvaltningen Helsingborg stad. 0732-31 50 78 eller dennis.nilsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55