Gå direkt till innehåll
Begränsad framkomlighet på Drottninggatan från och med 11 september.
Begränsad framkomlighet på Drottninggatan från och med 11 september.

Pressmeddelande -

Asfaltsarbete på Drottninggatan, mellan Hälsovägen och Margaretaplatsen, från 11 till 15 september

Arbetet med att bygga om Drottninggatan mellan Hälsovägen och Margaretaplatsen för säkrare trafik har pågått sedan i augusti 2022. Nu är ombyggnaden i sitt slutskeende med asfaltering av den ovannämnda sträckan på Drottninggatan från 11 till 15 september. Under tiden vi asfalterar regleras och dirigeras trafiken av flaggvakter via bland annat Helsingörsgatan, Kronoborgsgatan och Dunkers torg. Det kommer att gå att köra förbi arbetsområdet men räkna med störningar i trafiken, köer och längre restid.

Måndagen den 11 september börjar vi asfaltera Drottninggatan mellan Petter Pihls gata och Hälsovägen. Vi startar i Tågagatans korsning och arbetar åt både norr och söder samtidigt. Om allt går som planerat blir asfalteringen klar på fredag eftermiddag den 15 september.

Under tiden vi asfalterar reglerar flaggvakter trafiken vilket medför köer och stora störningar i trafiken. Vi rekommenderar därför att de som kör bil väljer en annan väg än den aktuella sträckan på Drottninggatan under tiden vi asfalterar, om det är möjlighet. Skånetrafikens bussar får en alternativ sträckning och de hållplatserna som vanligtvis finns här får tillfälliga lägen under asfalteringsarbetet som pågår under en arbetsvecka. De som går eller cyklar kommer fram ungefär som vanligt på gång- och cykelbanorna.

– Räkna med köer och längre restid om du kör på de norra delarna av Drottninggatan mellan 11 och 15 september. Det kommer att bli lite rörigt på platsen och vi uppmanar gärna bilförare att välja en annan väg den här veckan om de har möjlighet. Hela gatan ser ut att bli klar till slutet av oktober och då har vi i princip byggt om hela Drottninggatan för säkrare trafik, säger Klas Östholm, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen.

För mer information kontakta:
Klas Östholm, projektledare, stadsbyggnadsförvaltningen,
042-10 58 96, klas.ostholm@helsingborg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55