Gå direkt till innehåll
Begränsad framkomlighet på Regementsvägen från 26 juni

Pressmeddelande -

Begränsad framkomlighet på Regementsvägen från 26 juni

På måndag den 26 juni börjar vi att bygga om Regementsvägen mellan Grönkullagatan och Gulkullagatan. I samband med ombyggnaden begränsas framkomligheten i trafiken på Regementsvägen. Går allt som planerat blir vi klara med ombyggnaden på Regementsvägen under hösten 2023.

Arbetet på Regementsvägen går ut på att färdigställa gatan efter den senaste tidens bebyggelse i området. På gatans östra sida bygger vi bland annat parkeringsplatser och lastzoner, en ny gång- och cykelbana och planteringsytor. På gatans västra sida byter vi ut belysningsstolparna mellan Gulkullagatan och Vasatorpsvägen. Går arbetet som planerat blir vi klara under hösten 2023.

Så påverkas trafiken på Regementsvägen från 26 juni
Arbetet medför att vi behöver begränsa trafiken till ett öppet körfält för biltrafiken från norr till söder på Regementsvägen mellan Grön- och Gulkullagatan. Biltrafiken från söder till norr leds om via Ängelholmsleden. Ombyggnaden påverkar även busstrafiken som går på Regementsvägen. De som går eller cyklar kommer enklast fram på gatans västra sida.

För mer information kontakta:
Magnus Kjellsson, biträdande projektledare, stadsbyggnadsförvaltningen,
Tel: 042 10 31 94, e-post: magnus.kjellsson@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55