Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Databas öppnas för allmänheten

Helsingborgs stads statistik på webben

Nu finns en databas på helsingborg.se, där vem som helst kan ta del av statistik som Helsingborgs stad producerar. Genom att göra informationen lättillgänglig hoppas Helsingborgs stad ytterligare förstärka servicen till medborgarna och tar ett steg mot målet att bli en "24-timmarsmyndighet".

I våras lade Helsingborgs stad ut en databas på sin webb som innehåller data lagrat sedan år 2000. I huvudsak är det statistik som beskriver befolkningen i Helsingborg och dess olika statistikområden. Databasen kan nås var man än befinner sig i världen och för att komma åt informationen behövs inget lösenord eller anmälan. Här finns valmöjligheter att bland variablerna själv skräddarsy sina tabeller. Sedan tidigare, finns även färdiga tabeller på vanligen efterfrågad statistik.

Den nya databasen täcker in många olika ämnesområden till exempel befolkning efter ålder och kön, utbildning och bilinnehav, men här finns också möjlighet att ta fram områdesbeskrivning för ett specifikt statistikområde. Här finns 20 olika variabler samlade på ett ställe. När man tagit fram uppgifter om området går det sedan lätt att spara eller skriva ut.

- Områdesbeskrivningar är efterfrågade av framför allt elever och studenter, i samband med examensarbeten eller andra studier, berättar Marianne Toreblad på Helsingborgs stads statistikenhet.

Det är lätt att ta fram uppgifter ur databasen och tabellresultatet går att spara i till exempel excel-format. Det går även att göra enklare diagram direkt i databasen. Under nästa år räknar Marianne Toreblad också med att det kommer att finnas möjligheter att göra tematiska kartor i databasen.

Länk till Helsingborgs statistikdatabas:

http://www.helsingborg.se/templates/StandardPage.aspx?id=44129&epslanguage=SV

För mer information:

Marianne Toreblad


Statistiker, kommunstyrelsens förvaltning


Telefon: 042-1050 68


E-post: marianne.toreblad@helsingborg.se

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55