Gå direkt till innehåll
Den 4-5 mars 2022 spelar Davis Cup-laget en kvalmatch mot Japan i Helsingborg Arena. På bild: Elias Ymer. Foto: Mateo Villalba
Den 4-5 mars 2022 spelar Davis Cup-laget en kvalmatch mot Japan i Helsingborg Arena. På bild: Elias Ymer. Foto: Mateo Villalba

Pressmeddelande -

Davis Cup-kval spelas i Helsingborg i mars

Helsingborg Arena blir spelplats för Davis Cup-kvalet mot Japan 4-5 mars 2022.

Helsingborg har varit värdstad för flera dam- och herrlandskamper i tennis genom åren. Den 4-5 mars nästa år återvänder Davis Cup-laget till staden, för första gången sedan 2013, i en kvalmatch mot Japan i Helsingborg Arena. Segraren kvalificerar sig för slutspelet i tennisens lag-VM: Davis Cup Finals.

– Det är mycket glädjande att få hälsa Davis Cup-laget välkomna till Helsingborg igen! Nu hoppas vi att många från Helsingborg med omnejd tar chansen att besöka kvalmatchen som spelas i Helsingborg Arena, säger Malin Hollgren, Project Manager på Helsingborg Convention & Event Bureau.

Davis Cup är tennisens lag-VM på herrsidan och sportvärldens största årligen återkommande lagtävling med över 140 deltagande nationer. Sedan 2019 spelas elitdivisionen i ett nytt VM-format med ett säsongsavslutande slutspel: Davis Cup Finals.

– Fantastiskt kul med en hemmamatch i Helsingborg, som jag själv har goda Davis Cup-minnen från som spelare. Det är en bra idrottsstad där det finns stort tennisintresse, så vi hoppas på mycket publik på läktarna. Med hemmapublikens stöd ska vi ha en bra chans mot Japan som har ett bra lag, säger Davis Cup-kapten Robin Söderling.

För mer information:
Malin Hollgren, Helsingborg Convention och Event Bureau, malin.hollgren@helsingborg.se 0730-550 448
Johanna Jonsson, informationsansvarig Svenska Tennisförbundet, johanna@tennis.se, 010-444 0413

Om Helsingborg Convention & Event Bureau
Helsingborg Convention & Event Bureau arbetar på uppdrag av Helsingborgs stad med att sälja Helsingborg som mötes- och evenemangsstad. Målet är att stadsövergripande, strategiskt viktiga evenemang och möten ska förläggas i Helsingborg för att utveckla staden som destination och för att erhålla viktiga turistekonomiska effekter. 

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Mira Jalamo

Mira Jalamo

Presskontakt Helsingborg Arena & Scen 042-10 38 28 Helsingborg Arena