Gå direkt till innehåll
Del av Drottninggatan stängs av för trafik när ombyggnaden fortsätter söderut den 9 januari
Del av Drottninggatan stängs av för trafik när ombyggnaden fortsätter söderut den 9 januari

Pressmeddelande -

Del av Drottninggatan stängs av för trafik när ombyggnaden fortsätter söderut den 9 januari

Sedan i somras bygger Helsingborgs stad om Drottninggatan för säkrare trafik mellan Margaretaplatsen och Tågagatan. Nu fortsätter arbetet söderut och koncentreras till en sträcka mellan Tågagatan och Drottninggatan 78. I den här etappen stänger vi Drottninggatan för all biltrafik mellan Tågagatan och Drottninggatan 78 eftersom NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp) byter ut flera vatten- och avloppsledningar. Gående och cyklister kan komma fram på trottoaren under tiden. Vi räknar med att öppna den här sträckan för biltrafik igen, men begränsat till ett körfält, i april.

Måndagen den 9 januari börjar vi på nästa etapp i ombyggnaden av Drottninggatan för säkrare trafikmiljö. Gång- och cykelbanan på den första sträckan mellan Petter Pihls gata och Tågagatan börjar bli klar och nu fortsätter arbetet söderut mot Hälsovägen. Under den här delen av ombyggnaden behöver vi stänga av Drottninggatan för all biltrafik mellan Tågagatan och Drottninggatan 78 eftersom NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp) byter ut ett flertal vatten- och avloppsledningar under Drottninggatan.

Flera av dessa ledningar ligger tvärgående under gatan, en längsgående, och på något enstaka ställe är schakten så djupa som fyra meter. För att kunna arbeta på ett säkert sätt utan att riskera skador på varken ledningar, utrustning, fordon eller personer har vi bedömt att vi behöver stänga av gatan i det här fallet till skillnad mot den första etappen.

Det går självklart alltid att komma åt fastigheterna och verksamheterna under tiden gatan är avstängd för trafik. Men de som bor, jobbar, eller är på besök på sträckan kan alltså inte köra hit med bil, parkera utmed gatan, eller i fastigheter med garage på sträckan, under den här delen av ombyggnaden. Trafiken leds bland annat om via Kungsgatan som öppnas upp för trafik, via Henry Dunkers plats, åt både norr- och södergående riktning.

– Den här etappen kommer påverka boende, besökare och verksamheter utmed sträckan från den 9 januari mer än de första etappen. Vi har full förståelse och respekt för att det är besvärligt när ett ombyggnadsprojekt hamnar på gatan där man bor eller jobbar och vi försöker vara så tillmötesgående det bara går. Det kommer att bli jättebra med en säkrare trafikmiljö för alla som rör sig där framöver. När vi väl är klara har vi äntligen byggt om alla centrala delar av Drottninggatan, säger Klas Östholm projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen.

Läs mer om hela projektet: helsingborg.se/vibygger

För mer information kontakta:
Klas Östholm, projektledare, stadsbyggnadsförvaltningen,
Tel: 042-10 58 96, e-post: klas.ostholm@helsingborg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55