Gå direkt till innehåll
Det är synd om Papporna - ängsligt komiskt på Dunkers

Pressmeddelande -

Det är synd om Papporna - ängsligt komiskt på Dunkers

Teatersalen, Dunkers kulturhus, Helsingborg
Torsdag 5 och fredag 6 november 19:00

Ängslighet när den är som dråpligast. Det är synd om papporna är en föreställning som tar humor till hjälp för att utforska och reflektera över något som raskt har ändrats från farsa till farsa – papparollen. Med andra ord, hur ser en pappa ut i dag?

Vad är en pappa? En motsats till en mamma? En långkokande hipster som botaniserar i den biodynamiska boutiquen med barnet över den ena axeln och surdegslimpan över den andra? Eller någon som galen av sömnbrist sitter och hatar under ett alias på ett nätforum för nyblivna föräldrar? Ska man vara en närvarande eller frånvarande pappa? Varför växer så många upp utan en pappa? Frågan är om en pappa ens behövs? Eller snarare: Är det synd om papporna?

Vår tid är sprängfylld av frågor kring det moderna föräldraskapet. Egentid, uppfostran, lektid… hur fixar man att vara pappa? Frågorna ställs i olika nätfora eller i ett snack med en kompis medan barnet åker fram och tillbaka i gungan. Och det var så idén såväl som stoff till föreställningens innehåll kom till. Skådespelarna tjuvlyssnade och gjorde egna iakttagelser av föräldratips och debatter på internet. Familjeliv.se, till exempel, är en inspirationskälla av frågor och självhjälpande svar – ofta med oväntade och bisarra svängningar. Men även reflexioner kring relationen med sina egna pappor ger en klangbotten i denna komedi/fars om ängsligheten i att vara pappa idag.

Föreställningen Det är synd om papporna är skriven av Joel Schmidt, Lotta Ramel, Jonathan Andersson, Erik Andergren och Erik Glaad.

Regi: Lotta Ramel

Medverkande:
Erik Glaad, som också arrangerar Katapult, Stockholms enda festival med camping.
Jonathan Andersson, som vi också sett som den olycksalige Johnny i Håkan Hellström-filmen Känn ingen sorg samt i huvudrollen i TV-serien Ettor och nollor.
Erik Andergren, som också spelar tenorsaxofon i bandet Bowties och har ett SM-silver i kanot.

Extramaterial hittar du på YouTube och Unga Giljotin.

Entré: 180 kronor. Student, Kulturkort 150 kronor
Barservering 30 min innan föreställningens början.

Arrangemangskontakt:
Helena Cedrins,
arrangemangsproducent Dunkers kulturhus.
073-380 38 21
helena.cedrins@helsingborg.se

Presskontakt
Tommy Esbjörnsson
042 10 49 04
tommy.esbjornsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är platsen för skapande och engagemang. Här finns möjligheterna för dig som vill utveckla och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55