Gå direkt till innehåll
Drömljus sätter färg på Helsingborg

Pressmeddelande -

Drömljus sätter färg på Helsingborg

Under tio dagar i februari nästa år fylls Helsingborg med spektakulära ljus- och ljudinstallationer och aktiviteter i det oväntades tecken under evenemanget Drömljus.

- Vi vill skapa en mötesplats för människor i februarimörkret och ge folk känslan av att staden lever under den här perioden på året också, säger Helen von Platen, evenemangschef, Helsingborg Arena & Scen AB.

Både internationella och nationella ljuskonstnärer och designers bidrar med olika verk och installationer. Med hjälp av banbrytande teknik kommer de att skapa inbjudande platser i hela stadsrummet, från Furutorpsplatsen i söder till S:t Jörgens platsi norr. Bland konstverken utmärker sig Marie-Jeanne Gauthé fasadprojicering på Rådhuset, Severine Fontaines enorma glödlampor i Stadsparken och Skullmappings lekfulla och interaktiva installationer på bland annat Sundstorget.

- Vi har jobbat otroligt hårt med att nå längre med helhetsupplevelsen denna gång. Vi vill skapa en upplevelse som sträcker sig längre än statiska ljusinstallationer och skapa minnesvärda upplevelser som tilltalar alla våra sinnen, säger George Jonasson, projektledare för Drömljus.

Evenemanget är fritt för alla då evenemangets grundfundament är byggt på tillgänglighet, trygghet och hållbarhet. Cirka en tredjedel av installationerna är permanenta installationer och ligger som en del av stadens fortsatta trygghets- och tillgänglighetsarbete.

- Drömljus engagerar verkligen och evenemanget har vuxit fram i nära samarbete med invånarna, fastighetsägare, företag och föreningsliv. Att några av de spektakulära installationerna dessutom kommer att få ett liv i staden även efter Drömljus är speciellt roligt, säger Martin Hadmyr, Stadsträdgårdsmästare, Helsingborgs stad.

Drömljus äger rum kvällstid 9-18 februari 2018 klockan 17.00–22.00.

Mer information om evenemanget finns på www.dromljus.se och programmet kommer successivt börja läggas upp under januari och fram till starten.

För mer information:
George Jonasson, Projektledare, George.jonasson@helsingborg.se, 0708-30 03 33 Helen von Platen, Evenemangschef, helen.vonplaten@helsingborg.se, 0703-546069

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll